ČAROBNO POLETJE

Poletje je čas, ko lahko šoloobvezni otroci in mladostniki vsaj za nekaj časa odmislijo šolske obveznosti in se brezskrbno predajo poletnim radostim. Nekateri skupaj s starši odidejo na težko pričakovane počitnice na morje, drugi v hribe, nekateri otroci skupaj s svojimi vrstniki preživljajo čas v poletnih kolonijah in letovanjih. Dva meseca poletnih počitnic tako mineta kot bi mignil in otroci so polni novih doživetji in vtisov znova v šolskih klopeh.

Na žalost vsi otroci ne preživljajo brezskrbnih počitnic. Za mnoge družine namreč poletne počitnice prinašajo veliko stresa in skrbi, saj se starši zavedajo, da jim trenutna finančna situacija ne omogoča enodnevnega izleta na morje, kaj šele skupnih družinskih počitnic.

S projektom Čarobno poletje želimo tudi otrokom in družinam s slabšim socialno-ekonomskim položajem omogočiti nepozabno poletno dogodivščino, ki se jo bodo otroci in družina še dolgo spominjali. Tovrstne aktivnosti so pomembne ne zgolj zaradi boljše socialne vključenosti otrok med svojimi vrstniki, ampak tudi zato, ker tovrstna druženja krepijo družinske vezi in člane družine med seboj še bolj povežejo. Družinam želimo tako omogočiti, da vsaj za en dan pozabijo na vsakodnevne skrbi in izzive s katerimi se soočajo in se za trenutek prepustijo radostim, ki jih prinaša poletje in skupaj uživajo in ustvarjajo spomine.

Z donacijo boste tako družinam omogočili razigrano poletje napolnjeno z nepozabnim družinskim doživetjem, v enih izmed slovenskih term, obiskom pustolovskega parka, živalskega vrta, ogledom filma ali gledališke predstave, enodnevni izlet na morje…

Ko dogodivščino podariš, otroški smeh zagotoviš.

KAJ NAREDIM, DA ČAROBNO POLETJE PODARIM?

Projekt Čarobno poletje lahko podprete s poljubnimi nakazili, ki jih opravite s skeniranjem QR kode ali z uporabo spodnjih podatkov:

ZPM Ljubljana Moste-Polje, Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana

IBAN: SI56 0201 2002 0297 991 NLB, d.d., BIC: LJBASI2X, Koda namena: CHAR, Sklic: SI00 740

Ali s poslanim SMS sporočilom med 1.7 in 31.8.2024 s ključno besedo BOTER5 ali BOTER10 na številko 1919. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T-2 in Telemacha.

Morda vam bo všeč tudi...