Za letošnje prvo potovanje Mladi in Evropa bomo na avtobus vstopili v Ljubljani, se peljali mimo Italije do Kneževine Monaka (druga najmanjša in najgosteje naseljena država), kjer si bomo ogledali knežjo palačo Monte Carlo, katedralo in slavne igralnice. Pot bomo nadaljevali po francoski pokrajini Provansi, se ustavili v v Nici, največjem mestu na Azurni obali, ter v mestu Kan-Cannes.

Pot bomo nadaljevali do Španije. V legendarni Barceloni si bomo ogledali najpomembnejše Gaudijeve mojstrovine – park Güell, Sagrado Familio, Casa Batlló in Casa Milà, se sprehajali po znameniti La Rambli, si ogledali stadion Camp Nou, ki sprejme skoraj 100.000 ljudi ali znamenit olimpijski stadion (na izbiro). Ne uide pa nam niti glasbeni šov s fontanami.

Odšli bomo tudi na Barceloneta beach in na izlet na Mont Tibidabo, kamor nas bo pripeljala vzpenjača in nas navdušila prečudovita razgledna točka. Vrh hriba zavzemata cerkev Sagrat Cor in zabaviščni park Tibidabo.

Za grand finale si bomo privoščili celodnevno zabavo v zabaviščnem parku Port Aventura, ki mlade privablja s tematskimi in adrenalinskimi dogodivščinami.

TERMIN: 27. 4. – 2. 5. 2023 (prvomajske počitnice)

Število prostih mest: 2, posodobljeno 27. 3. 2023.

CENA: 498,00 €

Vključuje 4 nočitve v hotelu, zajtrke ter tople večerje, avtobusni prevoz z dvema voznikoma, zavarovanje za tujino, organizacijo in vodenje. Vključuje tudi prevoz z vzpenjačo na Mt. Tibidabo ter vstopnino v Park Güel. Cena pa ne vključuje kosil, lastnih nakupov spominkov, ter obveznega plačila vstopnine za obisk zabaviščnega parka Port Aventura 32,00 €, kar se obračuna dodatno pri plačilu potovanja. Doplačilo na potovanju je možno še za obisk stadiona Camp Nou (okoli 20,00€), za kar se lahko mladostniki odločijo tekom potovanja. Priporočena žepnina je okoli 100,00 €.

ARHIV FOTOGRAFIJ:
Mladi in Evropa: Barcelona 2015
Mladi in Evropa: Barcelona 2011