Odgovorno, ljubeče, izvirno in razumevajoče vodenje skupine otrok in mladih, kjer je enako pomemben prav vsak izmed njih – naredijo kolonije z ZPM Moste tako zelo posebne! Spodbujanje, sodelovanja, solidarnosti in občutka moči skupnosti, sta pomemben del poslanstva ZPM Most že 67 let. Naši vzgojitelji, so hkrati najstarejši obiskovalci letovanj. Ki odgovorno načrtujejo in vodijo številne nepozabne dejavnosti, ustvarjajo dogodke, posebne tradicije in večerne aktivnosti.

Na ZPM Moste učimo z zgledom. Kajti le tako se mladi odgovorno učijo vedenja in vodenja, ki ga vnašajo v svoja življenja. Mlajši kolonisti se te veščine naučijo, ko opazujejo starejše koloniste: ki mlajše zelo razumevajoče vključujejo v vse dejavnosti, jih znajo potolažiti, prevzeti pobudo. V kolonijah ZPM Moste je veliko pogovorov vzgojiteljev z otroki in otroki med seboj. Veseli smo na tisoče poletnih vzklikov – to so najboljše počitnice doslej.

NASTANITEV OB JEZERU OB REKI SAVINJI

Najboljša lokacija za taborjenje – v glamping kampu Menina. Nastanjeni bomo v prikupnih modernih lesenih hiškah. Dejavnosti, program ostajajo vselej v uresničenem sloganu »druženje, ustvarjalnost, zabava in varnost«, ki mu dodajamo spoznavanje različnih novih športnih dejavnostih in pogovorih o življenju mladih,… Mladostnike bodo spremljali odgovorni, odprti, strpni, prijazni strokovni spremljevalci, z veliko mednarodnimi izkušnjami.

PROGRAM

PRVI DAN: naše potepanje bomo začeli z avtobusom iz Ljubljane, ko se bomo podali proti čarobni Veliki planini, kjer se bomo z nihalko povzpeli do Zelenega roba in nadaljevali s sedežnico nato peš mimo cerkve Marije Snežne do Domžalskega doma, kjer bo prvi počitek za kakšen sendvič in čas za spoznavne. Ves čas poti po planini občudujemo razglede v vse strani na celotne Kamniške Alpe. Po najkrajši poti se spustimo po drugi strani na parkirišče, kjer nas bo že čakal avtobus in odpeljal do “vhoda” v Logarsko dolino, ki je znana iz vseh reklamnih panojev – Slovenija: Moja dežela. Nadaljujemo do Slapu Rinka in že je tu čas za kosilo. Popoldne prispemo v kamp Menina, kjer se nastanimo v hiškah (glede na želje, starost in spol). Po večerji bo čas za kramljanje in spoznavanje ob tabornem ognju.

OD TORKA DO ČETRTKA:

08:00    Zmigaj in razgibaj se! Jutranja telovadba za tiste, ki želijo.
08:30    Sončni žarki nas že zbujajo…
08:45    Zajtrkuj kot kralj!
09:30    Skupinski zbor vseh kolonistov: Kdo najglasneje zapoje himno? Kdo ima rojstni dan? Kdo je včeraj zmagal? Kaj se bo pa danes dogajalo? Ugani kdo ti piše v hitro pošto!
10:00    Jutranje dejavnosti – šport (veslanje s SUPi, mini golf…) Lovljenje sončnih žarkov ob reki: vodne igre, odbojka…
12:30    Ljubezen gre skozi želodec – čas za kosilo
13:30    Naberimo si moči! Umirjeni kotički: igranje družabnih iger, risanje, ring-ring: mami, oči
14:30    Dejavnosti – ustvarjalne delavnice in športni turnirji. Malica.
16:00    Odkrivanje okolice, igre…
19:00    Mmm, komaj čakam na večerjo 
20:00    Večerni programi: Minuta do zmage, Zmenkarije, Igre brez meja, Lov na skriti zaklad, aktualni tematski kviz, Talenti, Sanjska poroka, tematski plesi
22:00    pozdrav v deželo sanj (spanje)

SREDA: dodatna aktivnost – glede na željo in znanje najstnikov, se bomo s kolesi ali avtobusom izlet v Mozirski gaj, kjer si bomo ogledali prelepe urejene vrtove, cvetlice in energijske točke, ki umirijo telo in misli.

ZADNJI DAN: Po zajtrku se bomo odpravili z avtobusom na celodnevni izlet na Roglo. Tam bomo uživali na Poti med krošnjami in zaključili s spustom po toboganu! Po kosilu (piknik – lunch paket) se bomo odpravili še na letno sankanje in se polni vtisov v popoldanskih urah vrnili v Ljubljano.

TERMIN: 5. 7. – 9. 7. 2021

CENA: 245,00 €

*Le v temu programu bo možnost koriščenja turističnih bonov – in sicer, le za nočitve na otrokovo ime, to je v višini 50,00 €. Več informacij prejmete po oddani prijavi.