V času jesenskih počitnic bomo izvedli tri tabore – enega v Zambratiji in dva v Kranjski Gori, ter eno potovanje za najstnike. Brezplačno bomo povabili otroke iz poplavljenih območij, humanitarnih programov Botrstvo v Sloveniji in Veriga dobrih ljudi ter otroke iz socialno ogroženih okolij. Možne pa so tudi redne in subvencionirane prijave (za polovično ceno).

Cene redne prijave:

  • KRANJSKA GORA: 225 EUR
  • JESENSKA ISTRA V ZAMBRATIJI: 233 EUR
  • MLADI IN EVROPA: NEAPELJ Z LETALOM: 510 EUR

Zaradi draginje si marsikatera družina ne mora privoščiti plačila polne cene počitniških dejavnosti. Zato vam s pomočjo donatorjev omogočamo subvencijo. Namenjena je tistim, ki boste ob prijavi označili, da se prijavljate subvencionirano, ki boste poslali odločbo o otroških dodatkih na prijave@zpmmoste.net. Subvencijo odobri Komisija za subvencionirana letovanja ZPM Moste-Polje.


TABORA V KRANJSKI GORI

V sklopu jesenskih počitnic bosta v Počitniškem domu Vila, Vršiška 73, Kranjska Gora potekala tabora v naslednjih terminih:

  • 29. 10. – 1. 11.2023 in
  • 1. 11. – 5. 11. 2023.

Med prvim taborom bomo gostili družine s predšolskimi otroki Vključene v program Volja vselej najde pot.

Drugi tabor pa je primeren za otroke med 6. in 10. letom. Otroci bodo počitnice preživeli v družbi vrstnikov, osvajali bodo najrazličnejše veščine in spretnosti. Program bo sestavljen iz raznovrstnih aktivnosti: obiskali bomo Kekčevo deželo, skupaj se bomo sprehodili do jezera Jasna, obiskali dolino Krnice. Organizirali bomo tudi različne ustvarjalne, športne, spoznavne delavnice v naravi, preizkusili se bomo v namiznem nogometu in drugih družabnih igrah. Dneve bomo zaključili z igranjem družabnih iger, kvizov, druženjem ob tabornem ognju.

Za otroke bodo tekom tabora poskrbeli odgovorni, čutni in razumevajoči vzgojitelji.


JESENSKA ISTRA V ZAMBRATIJI


Tabor bo potekal od 1. 11. – 5. 11.2023.

Program je primeren za najstnike od 11. do 14. leta (oz. do konca osnovne šole).

Sestavljen bo iz pestrih športnih ter skupinskih aktivnosti, izvajale se bodo različne delavnice. Najstniki bodo doživeli nove dogodivščine, odkrivali nove kraje ter spoznali nove prijatelje. Ob večerih si bomo pripovedovali zgodbe, igrali družabne igre, obeta se tudi ples za noč čarovnic.

Odpravili se bomo tudi na dva celodnevna izleta. Prvi dan si bomo ogledali naravni rezervat Škocjanski zatok, ki zaradi prepleta polslanih in sladkovodnih življenjskih površin predstavlja zelo pestro okolje. Med tednom se bomo odpravili tudi na izlet v Pulo, največje istrsko mesto, znano tudi po rimskem amfiteatru Arena.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.


NEAPELJ – OTOK CAPRI – POMPEJI – VEZUV – SORRENTO

Termin: 31. 10. – 4. 11. 2023

Število udeležencev: 22.

Po pristanku v Neaplju sledi ogled mestnih znamenitosti. S trajektom se bomo odpravili na izlet na otok Capri, kar bo prav posebno dozivetje! Otok slovi po izredno blagi klimi in po naravnih znamenitostih, med katere sodi tudi »Modra jama«. Povzpeli se bomo tudi na vulkan Vezuv, ki je s svojim izbruhom davno nazaj popolnoma uničil in s pepelom prekril stari rimski mesti Pompeje in Herculaneum. Veličasten je pogled na vulkansko žrelo na eni strani in Neapelj na drugi. Po ogledu vožnja do Pompejev in ogled izkopanin starega rimskega mesta. Ogledali si bomo tudi slikoviti Sorrento, se sprehodili po ozkih mestnih ulicah ali se podali ob vznožje strmih klifov do Marina Grande, kjer je zgrajeno mestno pristanišče. Na voljo bo tudi nekaj prostega časa za obisk drugih znamenitosti, nakupe in pokušino prave neapeljske pizze in še in še…

V primeru, da si polnega plačila potovanja ne morate privoščiti, nam lahko pišete za možnost subvencije (polvična cena) na: prijave@zpmmoste.net. Pogoj je predložitev odločbe o otroških dodatkih.