Odgovorno, ljubeče, izvirno in razumevajoče vodenje skupine otrok in mladih, kjer je enako pomemben prav vsak izmed njih – naredijo kolonije z ZPM Moste tako zelo posebne! Spodbujanje, sodelovanja, solidarnosti in občutka moči skupnosti, sta pomemben del poslanstva ZPM Most že 67 let. Naši vzgojitelji, so hkrati najstarejši obiskovalci letovanj. Ki odgovorno načrtujejo in vodijo številne nepozabne dejavnosti, ustvarjajo dogodke, posebne tradicije in večerne aktivnosti.

Na ZPM Moste učimo z zgledom. Kajti le tako se mladi odgovorno učijo vedenja in vodenja, ki ga vnašajo v svoja življenja. Mlajši kolonisti se te veščine naučijo, ko opazujejo starejše koloniste: ki mlajše zelo razumevajoče vključujejo v vse dejavnosti, jih znajo potolažiti, prevzeti pobudo. V kolonijah ZPM Moste je veliko pogovorov vzgojiteljev z otroki in otroki med seboj. Veseli smo na tisoče poletnih vzklikov – to so najboljše počitnice doslej.

NASTANITEV OB REKI KOLPI

Letošnje poletje bo enkratno! Na počitnicah se bodo od poletne vročine ohlajali v reki Kolpi, ki je takoj zraven enkratne lokacije našega Hotela Kovač, potem pa pogreli v hotelskem bazenu in jakuzziju.

Dejavnosti, program ostajajo vselej v uresničenem sloganu »druženje, ustvarjalnost, zabava in varnost«, ki mu dodajamo spoznavanje različnih novih športnih dejavnostih in pogovorih o življenju mladih,… Dodatne dejavnosti: veslanje s kanuji, plezanje, tenis, lokostrelstvo in dva izleta – prvi in zadnji dan. Podroben program je zapisan spodaj.

Otroke bodo spremljali odgovorni, odprti, strpni, prijazni strokovni spremljevalci, z veliko mednarodnimi izkušnjami.


TERMINI IN PRIJAVA

Za prijavo kliknete na želen termin.

CENA: 200,00 € Vključuje: avtobusni prevoz iz Ljubljane, vse vstopnine po programu (izleti), 4 polne penzione, dodatno kosilo, dodatne aktivnosti po programu (kanu, bazen…), vodenje, varstvo, animacija, organizacija in zavarovanje.

V primeru, da ste vključeni v Botrstvo ali Verigo dobrih ljudi, ali imate nizke prihodke/velike družine, LAHKO OTROKA PRIJAVITE za brezplačne ali subvencionirane počitnice na: www.zpmmoste.net/brezplacne-pocitnice


ANGLEŠKO GOVOREČI VZGOJITELJI

Od leta 2016, je ZPM Lj. Moste-Polje tudi MEPI točka (več o programu MEPI). Z zavodom MEPI skupaj uresničujemo Projekt Neznani Prijatelj (PNP). Vsako leto nas na taborih obiščejo študentje iz različnih evropskih držav (Luksemburg, Velika Britanija, Nizozemska, Finska…), ki skrbijo za vsakodnevna druženja in pogovore v angleškem jeziku. Otroci so navdušeni in povratnikov je vsako leto zelo veliko! Leta 2019 smo se povezali tudi z zavodom VOLUNTARIAT, ki za nas skrbno izbira mlade študente, ki si želijo aktivno preživeti poletje in spoznati tudi delo na slovenskih taborih.

Preko tako konverzacije, v sproščenem okolju, poteka učenje angleškega jezika. Gre za različne pedagoške metode, ki pripomorejo k dopolnjevanju in spoznavanju angleškega besedišča: skozi socialne igre, pesmi, plese, zabavne angleške urice in podobno. Na taboru ves čas poteka tudi medvrstniško učenje, saj tisti, ki znajo več, pomagajo pri prevajanju drugim otrokom. Program tako brez težav ves čas tabora peljemo v angleščini. Letos bomo torej tudi na počitnicah ob Kolpi a avgustovski termin povabili od 1 do 2 vzgojitelja iz tujine!


POTEK DNEVA – PROGRAM:

V primeru višjih sil si pridržujemo pravice do spremembe programa.

PRVI DANCELODNEVNI IZLET
Z avtobusom se bomo iz Ljubljane podali na izlet na Bloško jezero, ki je ena izmed najbolj priljubljenih izletniških točk v poletnih dneh, ko se voda primerno ogreje in privabi v svoj objem kopalce.

Razposajeni otroci ob njem radi preživljajo čas ob raznih aktivnostih, ki jih organizirajo ob jezeru (gugalnica, veliki tobogan…).

Tam bomo v brunarici tudi pojedli kosilo, z domačo sladico – cakepops. Popoldne se bomo odpeljali proti Ribnici in se preizkusili v izdelovanju suhe robe, zvečer pa prišli v Osilnico, kjer se bomo nastanili po sobah in pojedli večerjo.

Dan bomo zaključili s spoznavanjem in klepetanjem ob tabornem ognju.
OD TORKA DO ČETRTKA:
08:00    Zmigaj in razgibaj se! Jutranja telovadba za tiste, ki želijo.
08:30    Sončni žarki nas že zbujajo…
08:45    Zajtrkuj kot kralj!
09:30    Skupinski zbor vseh kolonistov: Kdo najglasneje zapoje himno? Kdo ima rojstni dan? Kdo je včeraj zmagal? Kaj se bo pa danes dogajalo? Ugani kdo ti piše v hitro pošto!
10:00    Jutranje dejavnosti – šport (veslanje s kanuji, plezanje, tenis, lokostrelstvo…). Lovljenje sončnih žarkov ob vodi: vodne igre, odbojka…
12:30    Ljubezen gre skozi želodec – čas za kosilo
13:30    Naberimo si moči! Umirjeni kotički: igranje družabnih iger, risanje, ring-ring: mami, oči
14:30    Dejavnosti – ustvarjalne delavnice in športni turnirji. Malica.
16:00    Odkrivanje okolice, igre, kopanje v reki Kolpi, plavanje v hotelskemu bazenu…
19:00    Mmm, komaj čakam na večerjo 
20:00    Večerni programi: Minuta do zmage, Zmenkarije, Igre brez meja, Lov na skriti zaklad, aktualni tematski kviz, Talenti, Sanjska poroka, tematski plesi
22:00    pozdrav v deželo sanj (spanje)
ZADNJI DANCELODNEVNI IZLET
Z avtobusom se bomo po zajtrku podali do romantičnega izvira reke Krupe.
Nato pa do Črnomlja v kamp Podzemelj, kjer je urejeno kopališče in imajo poleg splava tudi možnost skakanja v vodo, tudi iz dreves…

V primeru slabšega vremena se na izlet odpravimo v Rakov Škocjan, kjer raziskujemo Kraške pojave – jame, mostove….

Tekom izleta bomo pojedli kosilo (lunch paket) in se v popoldanskih urah vrnili nazaj v Ljubljano.

Fotografije: Počitnice za najstnike Osilnica 2021, Božično-novoletne počitnice Osilnica 2021