Pariz je brez dvoma eno najlepših in najzanimivejših mest na svetu.

​Na potovanje se bomo podali z avtobusom iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah. Za kosilo se bomo ustavili v Stuttgartu in si pretegnili noge s hitrim ogledom mesta. Tik pred Parizom se bomo ustavili še na večerji. V Pariz bomo prispeli v večernih urah in se nastanili v prikupnemu hotelu v Parizu blizu znane Bazilike Sacré-Coeur.

Romantično mesto si bomo od jutra do večera in ga spoznali iz različnih zornih kotov. Obiskali bomo Eifflov stolp, s katerega bomo občudovali mogočni razgled. Eifflov stolp bomo ujeli v fotografski objektiv tudi od spodaj – z Elizejskih poljan in s trga Trocadéro, od koder je najlepši pogled na ta svetovno znani francoski simbol.

Obiskali bomo še ostale znamenitosti:

 • znano ulico Rue de Rivoli
 • Moulin Rouge (“rdeči mlin” pred vhodom v kabaret iz 19. st – znano po plesalkah v razkošnih oblekah, nam pa seveda iz muzikla z Nicole Kidman)
 • čudovito četrti Saint-Germain-des-Près
 • Muzej Louvre – še en svetovno znani pariški simbol
 • Napoleonova grobnica – Dôme des Invalides, …

Privoščili si bomo tudi nekaj prostega časa v Latinski četrti (za varnost vselej poskrbimo!), da izkusimo utrip mesta in si kupimo še kakšen spominek.

Če bo čas in glede na želje skupine, se bomo podali na izlet po Parizu tudi z ladjico, na kateri se bomo spočili in uživali v vožnji po reki Seni. Morda pa bomo od vodiča izvedeli še kaj čisto novega.

En cel dan se bomo zabavali tudi v obeh Disneyland parkih!

Za veliki finale se bomo odpravili na izlet v Versailles (južno od Pariza) do znanega dvorca kralja Ludvika XIV. in se sprehajali tudi po pravljičnih baročnih vrtovih, ki jih opusuje roman Angelika in kralj.

Pred odhodom domov, bomo skupaj še povečerjali in se na avtobusu zabavali ob ogledu filmov. S seboj bomo imeli tudi malico, sadje in pijačo. Predviden prihod v Ljubljano bo naslednji dan okoli opoldneva.

Tekom potovanja bomo poskrbeli, da bo možnost nakupa raznih prigrizkov tudi v trgovini, pa tudi mi poskrbimo za kakšen prigrizek med ogledi, da nam ne zmanjka energije.

Prednost potovanja z avtobusom je v prilagodljivosti in mobilnosti na kraju samem. Znami bosta preizkušena zabavna voznika, stara znanca projekta Mladi in Evropa, ki sta nas že vozila po različnih evropskih mestih.

TERMIN: 27. 4. – 1. 5. 2022

​CENA: 450,00 €. Vključuje:

 • vse prevoze po programu (avtobus iz Ljubljane do Pariza, v Verseilles, ladjica po Seni, prevozi po Parizu, prevoz v Disneyland in domov)
 • vse vstopnine (Eifflov stolp, Verseilles, Disneyland)
 • 3 nočitve v hotelu z zajtrkom
 • 4 večerje
 • vodenje in spremstvo, ki vselej poskrbi za varnost in dobro počutje
 • zavarovanje za tujino.

*pridržujemo si pravico do spremembe programa, zaradi izboljšanja le tega oz. okoliščin na katere nimamo vpliva

​Max. št. potnikov: 40. Trenutno POLNO – 3 OTRCI NA ČAKALNI VRSTI.

Primerno za najstnike od 13 let, tudi za tiste, ki potujejo sami in tudi za tiste, ki potujejo prvič. Poskrbimo, da se skupina že prvi dan spozna in usmerjamo pri nastanitvi po sobah ter vselej upoštevamo želje. Tekom potovanja se prilagajamo željam in na splošno skupini.

Potovanje lahko tudi podarite – preveri več o DARILNEM BONU.

Galerija: Fotografije potovanja 2019