TABORI V KRANJSKI GORI

Otrokom in najstnikom, ponujamo jezikovni tabor z bogatim športnim in ustvarjalnim programom. Program se letos nadaljuje že šesto leto!

Kot vsako leto, se nam bodo tudi letos pridružili preverjeni spremljevalci iz tujine (Avstralija, Irska, Velika Britanija, Nizozemska, Norveška, Češka, Grčija…). Poleg tega, da nas vsako leto naučijo kaj novega, so tudi odlični govorci angleškega jezika, ki se z otroki ves čas pogovarjajo angleško. Vsako izmeno se nam priključijo od dva do trije prostovoljci. Ostali del ekipe pa so vzgojitelji kluba ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Program tabora v Kranjski Gori, je tako obarvan ustvarjalno, športno, pohodniško in jezikovno. Druženja ob večernem ognju, dogodivščinah v naravi, zvokih kitare, kopanja ob in v jezeru Jasna ne manjka! Čaka te kup novih prijateljev in prijateljic, druženje in zabava! Vpiši se, ne bo ti žal. Mi se že veselimo novih obrazov!

Otroci se vpisujejo prav iz vseh krajev Slovenije, zato prevoza nimamo organiziranega. Starši boste otroka pripeljali do počitniškega doma in ga predali vzgojitelju-ici.


KAKO POTEKA UČENJE ANGLEŠKEGA JEZIKA?

Učenje angleškega jezika poteka sproščeno in konverzacijsko. Znanje angleškega jezika udeležencev na taboru je različno, zato uporabljamo različne pedagoške pristope (socialne igre, pesmi, plesi, zabavne angleške urice za najmlajše, pogovorne delavnice za starejše v angleščini, pantomima itd.). Spodbujamo tudi med vrstniško učenje, saj tisti, ki znajo več, prevajajo ostalim otrokom. Program tako brez težav ves čas tabora peljemo v angleščini.

SPODBUJANJE SOCIALNIH VEŠČIN V NEOKRNJENI NARAVI
Poleg tega, da gostimo mlade prostovoljce iz tujine, naš program spodbuja socialne veščine in timsko delo, saj tekom dejavnosti ne uporabljamo tehnoloških naprav. Naš počitniški dom se nahaja v Triglavskem narodnem parku, kjer imamo veliko časa za počitek in druženje v naravi, kjer so stkejo nova prijateljstva in poznanstva ali pa se še dodatno okrepijo stare vezi.

ŠPORT: jutranja telovadba (po izbiri), plavanje, supanje, pohodništvo, olimpijske igre, večerni pohodi, obisk bazena, košarka, nogomet, zumba, joga in še kaj 😉

DNEVNE DEJAVNOSTI: eksperimenti, gozdne dejavnosti, ustvarjalne delavnice, novinarske delavnice in mediji, gledališke delavnice, ples, 24ur…

CAMP BADGES*** – letos bodo otroci in najstniki na taboru lahko zbirali značke različnih veščin in spretnosti! Če izbereš vseh 5 značk, te čaka nagrada 😀

ANGLEŠKO SE UČIMO BREZ UČENJA! Skozi različne delavnice, team-buildinge, ustvarjanje, kvize, druženje… se sproščeno pogovarjamo po angleško, vsak dan malo več. Rezultat na koncu tabora je sproščenost in izguba strahu pred tujimi jeziki 🙂

ANGLEŠKO GOVOREČI VZGOJITELJI Od leta 2016, je Zveza prijateljev mladine Lj. Moste-Polje tudi MEPI točka (več o programu MEPI). Že tretje leto sodelujemo z zavodom MEPI in skupaj uresničujemo Projekt Neznani Prijatelj (PNP). Vsako leto nas na taborih obiščejo študentje iz različnih evropskih držav (Luksemburg, Velika Britanija, Nizozemska, Finska…), ki skrbijo za vsakodnevna druženja in pogovore v angleškem jeziku. Otroci so navdušeni in povratnikov je vsako leto zelo veliko! Tudi letošnje leto se bomo in na vsak tabor povabili od 1 do 2 vzgojitelja iz tujine! Zabavno bo.

Leta 2019 smo se povezali tudi z zavodom VOLUNTARIAT, ki za nas skrbno izbira mlade študente, ki si želijo aktivno preživeti poletje in spoznati tudi delo na slovenskih taborih.

ERASMUS + (študentje na izmenjavi z nami v Kranjsko Goro)Tudi letošnje leto nas bodo obiskali Erasmus študentje pedagoških smeri, ki so na študentski izmenjavi in s pogovorom otroke spodbujali k komunikaciji v angleščini.

NARAVOSLOVNE DELAVNICE: Vzgojitelji bodo pripravili eksperimente, naravoslovne dejavnosti in nasploh zabavne poskuse v naravi 😉
GOZDNE DEJAVNOSTI: Vsak dan veliko časa preživimo v gozdu, kjer nas čakajo skriti zakladi, zanimive živali in rastline, spretnostni poligoni in še kaj 😉
USTVARJALNE DELAVNICE: Za vse tiste, ki radi ustvarjate! Ste si že izdelali lovilec sanj iz naravnih materialov? Radi barvate kamne? Izdelujete gozdna bitja iz gozdnega materiala? In še in še…
NOVINARSKE DELAVNICE IN MEDIJI: Prav gotovo vsi dobro poznate 24ur! No, na našem taboru pripravljamo 24kur – poročila v živo in iz terena!
IMPRO: Rad/a snemaš filme? Igraš? Improviziraš? Imaš dobro idejo za film? Morda pa rad/a igraš ali se želiš preizkusiti v filmski vlogi?
MEDIJI: Pogovori na temo medijev, pisanje blogov, novinarskih člankov…
PLES: Na našem taboru lahko tudi plešeš in skupaj z nami sodeluješ pri pripravi plesne predstave 😊


Vse dejavnosti potekajo v angleškem jeziku 😊



TERMINI 2021

Za prijavo kliknite na želen termin. Po oddani spletni prijavi prejmete po pošti plačilni nalog, pogodbo in obvestilo o odhodu.

1. termin: 4. 7. – 10. 7. 2021 – za otroke od 6 – 14 let POLNO
2. termin: 11. 7. – 17. 7. 2021 – za otroke od 6 – 14 let še 5 prostih mest
3. termin: 25. 7. – 31. 7. 2021 – za najstnike od 11-15 let (BOOM)  POLNO
4. termin: 1. 8. – 7. 8. 2021 – za otroke od 6 – 14 let POLNO
5. termin: 8. 8. – 14. 8. 2021 – za otroke od 6 – 14 let (RTV)POLNO
6. termin: 15. 8. – 21. 8. 2021 – za otroke od 6 – 14 let POLNO
7. termin: 22. 8. – 28. 8. 2021  – za otroke od 6 – 14 let POLNO

Št. prostih mest je bilo posodobljeno: 15. 6. ob 15h.

V posamičnem terminu počitnikuje do 55 otrok.


V primeru, da ste vključeni v Botrstvo ali Verigo dobrih ljudi, ali imate nizke prihodke/velike družine, nam za možnost brezplačne vključitve ali subvencije, pišite na: prijave@zpmmoste.net.


PROGRAM

PRVI DAN – NEDELJA 

16.30     Prihod udeležencev do čarobne vile Šumice in namestitev po sobah
18.00     Večerja
19.30     Večerni program: Otvoritev tabora in spoznavni večer
21.00     Potovanje v deželo sanj za najmlajše
22.00     Counting sheep to help you sleep

DAY AT CAMP (OD PONEDELJKA DO PETKA)

7.30       Zmigaj in razgibaj se, jutranja telovadba 
08.00     Po jutru se dan pozna! Zbujamo se ob prijetni glasbi…
08.30     Breakfast
09.30     Dvig zastave s himno in skrivnostna angleška pošta: Ugani kdo ti piše!
10.00     English games and fun lessons, craft, sports…
11.00     Snack time
11.15     English games and fun lessons, craft, sports…
13.00     Lunch. Lačen si ful drugačen!
14.00     Free time!  Umirjeni kotički: novinarski krožek Make a magazine, igranje družabnih iger, risanje, ring ring mami, oči
15.00     Snack time
16.00     Afternoon activities: let’s go to the beach! SUPanje ob jezeru, športne igre, delavnice…
18.00     Dinner
19.30     Večerni program: Kres – bonfire; Tematski večeri po državah; Kino pod zvezdami; Igre brez meja; Talenti; Nočni pohod in nočna igra!; Zaključna prireditev + presenečenje.
21.00     Zvezdice lahko noč (mlajši)
22.00     Good night, sleep tight and don’t let the bugs bite! (starejši)

ZADNJI DAN – SOBOTA 

08:00     Good morning sunshine! A smile is a great way to start off your day.
09:00     Zajtrk
09:30     Smo kaj pozabili? Check out time…
10:00     Prihod staršev. Time to say goodbye <3

POMEMBNO

Vpis za humanitarna letovanja ni možen – predloge nam posredujejo direktno šolske svetovalne službe. V kolikor ste vključeni v naše programe, pa nas pokličite. Spletnega obrazca za humanitarna letovanja ne izpolnjujte!
Vse prošnje obravnava Komisija za humanitarna letovanja in subvencije v začetku junija. Obvestimo vas po telefonu.

BIVANJE

V Kekčevi deželi Triglavskega narodnega parka stoji prijazni Počitniški dom Vila Šumica. Počitniški dom ima 71 ležišč. Vsaka soba ima svojo kopalnico. Veliko časa preživimo na igrišču, ob hiši pri potočku, v jedilnici… Večerne programe kot so ples pod zvezdami, kino pod zvezdami in še kaj… Vse to v našem prijaznem domu.

“ENGLISH SUMMER CAMP” – KRANJSKA GORA, SLOVENIA, “FUN FOR NOW, SKILLS FOR LIFE!”

Do you already know your plans for summer? What about an English speaking camp with rich sport and creative program in amazing landscape of Triglav National Park? We guarantee a great time! Join us this summer and spend your holidays in Slovenia, with a group of young and active team of Counsellors. We are happy to welcome you in Kranjska Gora at Children’s Summer Camp: “Holidays in motion”

About us: Association of Friends of Youth Ljubljana Moste-Polje has been creating programs for children and youth, for the past 60 years! Through which we enable equal opportunities and healthy growth. We put special emphasis on defending children’s rights, and organize leisure activities through creative workshops, sports and education to give them knowledge on values of solidarity, tolerance and openness. For more information on how to apply, you can write to us on info@zpmmoste.net.