Mladi potrebujejo nove izzive. Zato je pred leti nastal projekt Mladi in Evropa – potovanja za mlade 13-17 let. Da bi uresničili želje mladostnikov, družno spoznavali tuje kraje, običaje, jezik, arhitekturo, zgodovinske in ostale zanimivosti. Vselej potujemo v popotniškem slogu – najstnike učimo kako se znajti v velikih mestih, kako najti informacije, kaj si ogledati v določenemu kraju, kako brati zemljevide, kaj in kje jesti… 

Primerno za najstnike od 13 let, tudi za tiste, ki potujejo sami in tudi za tiste, ki potujejo prvič. Poskrbimo, da se skupina že prvi dan spozna in usmerjamo pri nastanitvi po sobah ter vselej upoštevamo želje. Tekom potovanja se prilagajamo željam in na splošno skupini.

Doslej smo že potovali po Danski, Italiji, Švedski, Španiji, Nemčiji, Franciji, Turčiji, Grčiji, Bolgariji, Makedoniji, Luksemburgu, Belgiji, Angliji, Avstriji, Češki, Slovaški, Poljski, Srbiji, Bosni, Nizozemski, Španiji in Portugalski.

Opis programov in možnost prijave najdete spodaj. Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru višjih sil, na katere organizator nima vpliva.


Na Sicilijo bomo poleteli iz bližnjega letališča v Trstu, kamor se popeljemo z našim avtobusom iz Ljubljane.

Tekom potovanja bomo spoznali lepote drugega največjega metropolitansko mesta Sicilije – Catania. Skozi stoletja se je soočala s potresi in vulkanskimi izbruhi, doživela je vrsto prevlad in mestnih sprememb. Mesto nas bo preplavilo z intenzivnimi okusi, baročnimi štukaturami Unescove dediščine in nešteto nepozabne okolice.

Povzpeli se bomo na ognjenik Etna, ki je najvišji delujoči evropski vulkan in se dviga 3.340 m visoko. Sprehodili se bomo do zgornjega platoja, po obronku manjšega ognjenika, na vrh pa nas bo po želji in za doplačilo popeljala gondola ali terenska vozila (doplačilo). Obiskali bomo Taormino, mestece ob gori Tauro z lepim razgledom na Etno. V prijetni klimi se bomo med bujno vegetacijo sprehodili mimo grškorimskega teatra in palače Corvai do zgornjega dela mesta in skozi vrata Porta Messina vstopili na Corso Umberto.

Naslednji dan se odpravimo do očarljivega, izjemno slikovitega mesteca Cefalu, kjer se bomo lahko tudi kopali. Gre za starodavno ribiško pristanišče v srcu, je v relativno zadnjih letih postalo top izbira za oddih ob plaži za tiste, ki iščejo sonce in pesek vzdolž tirenske obale Sicilije. Odpeljali se bomo tudi do mesta Monreale, ki leži nad Parermom in slovi z normansko baziliko. Bazilika ima celotno notranjost obloženo z mozaiki, ki s svojimi odsevi ustvarijo čudovito medeno svetlobo ter poveličujejo atmosfero in spokojnost svetišča.

Seveda si bomo vzeli čas za ogled sicilijanske prestolnice Palermo, ki je v svoji zgodovini doživela veliko vladavin, ki so pustile svoj pečat. Tako je Palermo mozaično mesto, kjer se koščki strnejo v zanimivo kaotično celoto slogov in ljudi. Ogledali si bomo kapucinske Frančiškanske katakombe, mestno stolno cerkev, Trg Vigliena ali Trg štirih spevov Quatro canti in Trg sramu, nova vrata, normansko palačo s palatinsko kapelo, stolnico, osrednji trg, kjer kraljuje gledališče Politeama in teatro Massimo.
Sledi popoldansko razvajanje in zabavni oddih na najlepši Siciljanski plaži Mondello Beach.

Tekom potovanja bomo razvajali borbončice z nam najljubšo italjansko hrano – pizzo, testeninami in z znamenitimi sicilijanskimi slaščicami.

Ob večerih bomo imeli čas za spoznavanje in druženje.

Palermo
Mondello beach
Cefalu
Cefalu
Etna, Catania
Sicilian Cannoli Traditional Dessert con Ricotta

Termin: 27. 6. – 2. 7. 2022

CENA: 480,00 €

VKLJUČUJE:

 • prevoz z avtobusom iz Ljubljane do letališča v Trstu
 • letalsko karto
 • 2x nočitev z zajtrkom v hostlu v centru Palerma
 • 3x nočitev z zajtrkom v hostlu v centru Catanie
 • prevoz po Siciliji
 • izlet na Etno
 • 4x zajtrki
 • 4x večerje
 • 2x malica

NI VKLJUČENO:

 • gondula na vulkan Etna (možno doplačilo)
 • kosila

Tekom potovanja se bomo prilagajali skupini in dali tudi na izbiro, ali si želijo več “prostega časa” ali ogled kulturne znamenitosti/muzeja…
V vsakemu primeru bodo otroci ves čas v spremstvu vsaj enega vzgojitelja (v primeru da se pol skupine odloči iti na ogled, pol pa ne).