bilbao.jpeg

SEVERNA ŠPANIJA: Bilbao, San Sebastian in Baskia

BILBAO – mesto, ki preseneti! 

Je eno glavnih mest španske Baskije, je čudovit dokaz tega, kako lahko kultura in umetnost iz hladnega industrijskega mesta ustvarita milijonsko obiskano turistično znamenitost – med množico priznanimi muzeji je gotovo najbolj znan muzej Guggenheim. Že sam prihod po mestu te omami z zanimivim soobstojem zgodovinske dediščine in sodobne arhitekture, z urejenimi sprehajalnimi potmi, obilico možnosti za sproščanje in uživanje; vrhunske restavracije, koncerti, muzeji in premnogi prikupni kotički. Dežela »domačnosti«, kjer je popoldne čas za siesto in se lahko po več ur sedi ob tradicionalnih tapasih. Za severno-Španijo so tipične jedi pinchos – obloženi kruhki in morska hrana, s katerim si sam postrežeš kar v baru ali restavraciji.

Na pot do letališča se bomo odpravili z avtobusom iz Ljubljane. V Bilbao bomo prispeli popoldne in se namestili v prikupnem hostlu v mestnem jedru. V Bilbau si bomo ogledali vse glavne znamenitosti in stari del mesta – Casco Viejo s katedralo, trgom Nueva, tržnico in pisane zgradbe. Pot nas bo vodila tudi do elegantnega letovišča na severni obali, San Sebastiána (najlepše mesto Baskije!), ki se nahaja ob zaokroženem zalivu in ga z obeh strani varuje strm grič, prav na sredini pa leži otoček Santa Clara. Na dnevni izlet se bomo odpravili tudi po do Gaztelugatxe, ki je otoček na obali Biskaje in spada pod provinco Bermeo. S celino je povezan z mostom. Na vrhu otoka stoji puščavnik (v Baskiji imenovan Gaztelugatxeko Doniene; v španščini San Juan de Gaztelugatxe), kar v prevodu pomeni grad v skalah. Zadnja leta pa turiste privlači tudi zaradi znane serije Igre prestolov. Ta predel pa je popularen tudi pri surferjih.

Cena: 450,00€

V ceno bodo vključeni vsi prevozi po programu, 4x nastanitev v Hostlu v središču mesta z zajtrkom, 4x večerja, zavarovanje za tujino, organizacija, vodenje in spremstvo. Udeleženec dodatno potrebuje žepnino za kosila, spominke,… okoli 70 €

Starost udeležencev: 13-17 let

Število mest: 20 (POLNO!)