bilbao.jpeg

SEVERNA ŠPANIJA: Bilbao, San Sebastian in Baskia

BILBAO – mesto, ki preseneti! 

Je eno glavnih mest španske Baskije, je čudovit dokaz tega, kako lahko kultura in umetnost iz hladnega industrijskega mesta ustvarita milijonsko obiskano turistično znamenitost – med množico priznanimi muzeji je gotovo najbolj znan muzej Guggenheim. Že sam prihod po mestu te omami z zanimivim soobstojem zgodovinske dediščine in sodobne arhitekture, z urejenimi sprehajalnimi potmi, obilico možnosti za sproščanje in uživanje; vrhunske restavracije, koncerti, muzeji in premnogi prikupni kotički. Dežela »domačnosti«, kjer je popoldne čas za siesto in se lahko po več ur sedi ob tradicionalnih tapasih. Za severno-Španijo so tipične jedi pinchos – obloženi kruhki in morska hrana, s katerim si sam postrežeš kar v baru ali restavraciji.

Na pot do letališča se bomo odpravili z avtobusom iz Ljubljane. V Bilbao bomo prispeli popoldne in se namestili v prikupnem hostlu v mestnem jedru. V Bilbau si bomo ogledali vse glavne znamenitosti in stari del mesta – Casco Viejo s katedralo, trgom Nueva, tržnico in pisane zgradbe. Pot nas bo vodila tudi do elegantnega letovišča na severni obali, San Sebastiána (najlepše mesto Baskije!), ki se nahaja ob zaokroženem zalivu in ga z obeh strani varuje strm grič, prav na sredini pa leži otoček Santa Clara. Na dnevni izlet se bomo odpravili tudi po Baskiji: Obiskali bomo Guernico,  kjer so španski monarhi prisegali, da bodo spoštovali pravice Baskov in kjer je Picasso naslikal svoje največje delo – Guernice. Postanek za ogled ene od najbolj slikovitih in največkrat fotografiranih točk severne Španije – najlepše stopnišče na svetu prostem, ki vodijo na samotni otoček do samostana Gazelugatxe.,. Nato se bomo ustavili še v ribiški vasici Bermeo, ki se ponaša s tem da ima več kot 75% vseh ribiških ladij na svetu.

Cena: 450,00€

V ceno bodo vključeni vsi prevozi po programu, 4x nastanitev v Hostlu v središču mesta z zajtrkom, 4x večerja, zavarovanje za tujino, organizacija, vodenje in spremstvo. Udeleženec dodatno potrebuje žepnino za kosila, spominke,… okoli 70 €

Starost udeležencev: 13-17 let

Število mest: 20 (POLNO!)