Kaj je VGC Skupna točka?

Večgeneracijski center Skupna točka je namenjen medgeneracijskemu in medkulturnemu povezovanju. Ustvarja prostor za druženje, sodelovanje, prenos znanja in aktivno učenje v vseh življenjskih obdobjih, hkrati pa uvaja vsebine za vključevanje in socializacijo ranljivih skupin ter nudi preventivne programe in vsebine. Skozi pestre aktivnosti, ki potekajo v centru, omogočamo socialno vključevanje vseh generacij v skupnosti ter gradimo solidarnost, zaupanje in medsebojno pomoč. S tem želimo omogočiti premostitev vrzeli med generacijami, ki jo v hitrem tempu življenja vsi pozabljamo.

Glavni cilj centra je ponuditi varen in spodbuden prostor, v katerem se lahko lokalni prebivalci udeležujejo različnih preventivnih dejavnosti. Poseben poudarek je na integraciji ranljivih skupin in preprečevanju socialne izključenosti.

Kaj se dogaja v centru?

V okviru centra nudimo dostopen, raznolik in kakovosten program dejavnosti za vse generacije, ki so za vse udeležence popolnoma brezplačne.

V centru je dobrodošel prav vsak, saj ponujamo pester nabor dejavnosti. Brezplačno nudimo:

 • učno pomoč za osnovnošolce in srednješolce (v živo in na daljavo, skupinsko in individualno),
 • dejavnosti za otroke od 0 do 6 let in njihove starše: bralno-ustvarjalne urice, gibalne urice, vsebine namenjene krepitvi starševskih kompetenc…,
 • dejavnosti za mladostnike: delavnice, pogovorne skupine, športne aktivnosti, impro gledališče…,
 • različne podporne in pogovorne skupine za odrasle,
 • vsebine namenjene krepitvi socialne vključenosti,
 • dejavnosti za starostnike: vaje za spomin, učenje računalniških spretnosti, osnove angleščine, telovadba…
 • vsebine za krepitev socialnih, zdravstvenih, kulturnih in finančnih kompetenc za vse generacije,
 • medgeneracijska druženja,
 • delavnice za krepitev duševnega zdravja otrok in odraslih,
 • dejavnosti v času šolskih počitnic,
 • in še mnogo več.

Mesečni program

Program centra prilagajamo trenutnim potrebam naših obiskovalcev, zato se neprestano spreminja. Aktualne programe naših centrov najdete tukaj:

dgthsfgjsfgjgfj

Kje se center nahaja?

Na ZPM Ljubljana Moste-Polje vodimo dva večgeneracijska centra:

LokacijaNaslovDelovni časTelefonska številkaE-mail naslov
VGC Skupna točka LjubljanaZaloška 54, 1000 LjubljanaVsak delovni dan od 8.00 do 18.00. 040 760 515skupna.tocka@zpmmoste.net
VGC Skupna točka VrhnikaCankarjev trg 4, 1360 VrhnikaVsak delovni dan od 8.00 do 16.00. 064 259 033eva.licof@zpmmoste.net

fgjsffgxfgxfxf

Želiš postati prostovoljec?

V naša večgeneracijska centra vključujemo tudi prostovoljce, ki pomagajo pri izvedbi aktivnosti. Novih prostovoljcev smo vedno veseli, saj se zavedamo, da brez njih naši programi ne bi bili tako raznoliki in bogati.

Prostovoljec lahko postane vsak, ki si želi pridobiti nove izkušnje pri delu z ljudmi in izvajanju različnih aktivnosti. Dobrodošle so nove ideje, želje in znanje, ki ga lahko prostovoljci predajo našim uporabnikom.

Če si želiš pridružiti naši ekipi prostovoljcev nas lahko kadarkoli pokličeš ali pošlješ elektronsko sporočilo, z veseljem se s teboj dogovorimo za sodelovanje!


Projekt Večgeneracijski center Skupna točka je nastal leta 2017 v sodelovanju s Slovensko filantropijo. Potekal je v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, ob podpori Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Projekt so podpirale tudi Mestna občina Ljubljana, občina Vrhnika ter občina Grosuplje. Z letom 2021 se je obdobje sofinanciranja izteklo.

Od takrat naprej projekt Večgeneracijski center Skupna točka podpirajo Mestna občina Ljubljana, občina Vrhnika ter pravne in fizične osebe, ki nam z donacijami ali izvedbo aktivnosti pomagajo bogatiti program.