Odgovorno, ljubeče, izvirno in razumevajoče vodenje skupine otrok in mladih, kjer je enako pomemben prav vsak izmed njih – naredijo kolonije z ZPM Moste tako zelo posebne! Spodbujanje, sodelovanja, solidarnosti in občutka moči skupnosti, sta pomemben del poslanstva ZPM Most že 70 let. Naši vzgojitelji, so hkrati najstarejši obiskovalci letovanj. Ki odgovorno načrtujejo in vodijo številne nepozabne dejavnosti, ustvarjajo dogodke, posebne tradicije in večerne aktivnosti.

Na ZPM Moste učimo z zgledom. Kajti le tako se mladi odgovorno učijo vedenja in vodenja, ki ga vnašajo v svoja življenja. Mlajši kolonisti se te veščine naučijo, ko opazujejo starejše koloniste: ki mlajše zelo razumevajoče vključujejo v vse dejavnosti, jih znajo potolažiti, prevzeti pobudo. V kolonijah ZPM Moste je veliko pogovorov vzgojiteljev z otroki in otroki med seboj. Veseli smo na tisoče poletnih vzklikov – to so najboljše počitnice doslej.

PROGRAM: Prostočasne aktivnosti in preživljanje prostega časa v gorah pomeni spoznavanje narave in okolice, krepitev telesa in duha ter vzgojo solidarnosti, pravičnosti, zdrave tekmovalnosti, ustvarjalnosti, zdravja, spoštovanja, poštenosti in ostalih vrednot, ki gradijo lepšo, pravičnejšo prihodnost in enakost za vse. Poudarek bo na dejavnostih za mladostnike. Veliko bo fizične aktivnosti, “ta pravih” pogovorov in smeha.

UDELEŽENCI: Tabor je namenjen najstnikom od 12. do 16. leta (zadnja triada osnovne šole ter prvi in drugi letnik srednje šole). Tabor ima poudarek na športnih vsebinah: taborjenje in preživetje v naravi, planinarjenje in podobno. V času tabora se bodo mladostnikom predstavili tudi vojaki Slovenske vojske, ki se urijo na Pokljuki.

Tabor vodi eden od naših najbolj izkušenih pedagoških vodij, ki sicer tudi opravlja službo v miru kot pripadnik rezervne sestave SV, ekipa vzgojiteljev pa bo sestavljena iz spremljevalcev iz našega Kluba vzgojiteljev, ki skrbijo za najstnike tudi na naših drugih počitniških dejavnostih.

TERMIN: 18. 8. – 24. 8. 2024

CENA: 268,00 € Vključuje: polni penzion, prevoz iz Ljubljane, spremljevalce, program, prevoz, nezgodno zavarovanje in DDV.

CENA S SUBVENCIJO: 134,00 € Če si ne morete privoščiti plačila polne cene počitniških dejavnosti, vam s pomočjo donatorjev omogočamo subvencijo. Namenjena je tistim, ki boste ob prijavi označili, da se prijavljate subvencionirano. Poslati morate odločbo o otroških dodatkih na prijave@zpmmoste.net. Subvencijo odobri Komisija za subvencionirana letovanja ZPM Moste-Polje. V primeru, da ste vključeni v Botrstvo ali Verigo dobrih ljudi, ali imate nizke prihodke/velike družine, LAHKO OTROKA PRIJAVITE na brezplačne počitnice na: www.zpmmoste.net/brezplacne-pocitnice.

NASTANITEV: Letošnje poletje bo enkratno, saj morje zamenjamo z jezerom. Dejavnosti, program in vzgojitelji ostajajo enaki, spremenila pa se bo lokacija. Nastanjeni bomo na enkratni lokaciji in sicer v objektu Rudolfa Badjure na Pokljuki – Rudno polje. V primeru slabega vremena, pa imamo možnost uporabe učilnice, kuhinje in fitnesa.

POTEK DNEVA

07:00    Rana ura, zlata ura. Zmigaj in razgibaj se! Jutranja telovadba za tiste, ki želijo.
08:00    Sončni žarki nas že zbujajo…
08:20    Zajtrkuj kot kralj!
09:00    Skupinski zbor vseh kolonistov: Kaj se bo pa danes dogajalo? Ugani kdo ti piše v skrito pošto!
09:15    Jutranje dejavnosti – šport, pohod (Viševnik, obisk Blejske koče, Planina Konjščica…), malica
12:30    Ljubezen gre skozi želodec – čas za kosilo
13:30    Naberimo si moči! Umirjeni kotički: igranje družabnih iger,
ustvarjanje
14:30    Dejavnosti – ustvarjalne delavnice in športni turnirji. Malica.
16:00    Odkrivanje okolice, igre…
19:00    Mmm, komaj čakam na večerjo 
20:00    Večerni programi: Minuta do zmage, Zmenkarije, Igre brez meja, Lov na skriti zaklad, aktualni tematski kviz, Talenti, Sanjska poroka, tematski plesi
22:00   Išče te sreča, up ti je dan. Našel jo boš, ako nisi zaspan. (Valentin Vodnik, slovenski pesnik, učitelj, novinar in urednik. Iz pesmi “Dramilo”) Lahko noč.

V primeru višjih sil si pridržujemo pravice do spremembe programa