Odgovorno, ljubeče, izvirno in razumevajoče vodenje skupine otrok in mladih, kjer je enako pomemben prav vsak izmed njih – naredijo kolonije z ZPM Moste tako zelo posebne! Spodbujanje, sodelovanja, solidarnosti in občutka moči skupnosti, sta pomemben del poslanstva ZPM Most že 67 let. Naši vzgojitelji, so hkrati najstarejši obiskovalci letovanj. Ki odgovorno načrtujejo in vodijo številne nepozabne dejavnosti, ustvarjajo dogodke, posebne tradicije in večerne aktivnosti.

Na ZPM Moste učimo z zgledom. Kajti le tako se mladi odgovorno učijo vedenja in vodenja, ki ga vnašajo v svoja življenja. Mlajši kolonisti se te veščine naučijo, ko opazujejo starejše koloniste: ki mlajše zelo razumevajoče vključujejo v vse dejavnosti, jih znajo potolažiti, prevzeti pobudo. V kolonijah ZPM Moste je veliko pogovorov vzgojiteljev z otroki in otroki med seboj. Veseli smo na tisoče poletnih vzklikov – to so najboljše počitnice doslej.

NASTANITEV OB JEZERU

Letošnje poletje bo enkratno, saj morje zamenjamo z jezerom. Dejavnosti, program in vzgojitelji ostajajo enaki, spremenila pa se bo lokacija. Nastanjeni bomo na enkratni lokaciji ob Bohinjskem jezeru, katerega bomo lahko občudovali tudi iz jedilnice. Ah, kako romantično. Kopali se bomo torej v Bohinju, na različnih plažah, se preizkusili v kajakarjenju in seveda že poznanem SUPanju, ki pa je na jezeru še lažje kot na morju.

POTEK DNEVA

07:00    Zmigaj in razgibaj se! Jutranja telovadba za tiste, ki želijo.
08:00    Sončni žarki nas že zbujajo…
08:20    Zajtrkuj kot kralj!
09:00    Skupinski zbor vseh kolonistov: Kdo najglasneje zapoje himno? Kdo ima rojstni dan? Kdo je včeraj zmagal? Kaj se bo pa danes dogajalo? Ugani kdo ti piše v hitro pošto!
09:15    Jutranje dejavnosti – šport (turnir v nogometu, košarki, odbojki, balinčkanju, namiznem tenisu…), učenje plesa, slack-line, badminton…
10:00    Lovljenje sončnih žarkov na plaži: vodne igre, vožnja s kanujem, nabiranje školjk, odbojka…
12:30    Ljubezen gre skozi želodec – čas za kosilo
13:30    Naberimo si moči! Umirjeni kotički: igranje družabnih iger, risanje, ring-ring: mami, oči
14:30    Dejavnosti – ustvarjalne delavnice in športni turnirji. Malica.
16:00    Odkrivanje okolice, igre…
19:00    Mmm, komaj čakam na večerjo 
20:00    Večerni programi: Minuta do zmage, Zmenkarije, Igre brez meja, Lov na skriti zaklad, aktualni tematski kviz, Talenti, Sanjska poroka, tematski plesi
21:00    Spet čarobna se noč je spustila, (mlajši)
22:00    domišljija kar krila je dobila… (starejši)

V primeru višjih sil si pridržujemo pravice do spremembe programa


STAROST: Primerno za otroke od 6 do 13 let.

TERMIN: 21. 7. -26. 7. 2024

CENA: 255,00 €. Vključuje: polni penzion, prevoz iz Ljubljane in nazaj, spremljevalce, program, prevoz, nezgodno zavarovanje in DDV.

VSA MESTA SO TRENUTNO ZASEDENA. MOGOČ JE LE ŠE VPIS V ČAKALNO VRSTO.

Arhiv fotografij: 2022, 2023


V primeru, da ste vključeni v Botrstvo ali Verigo dobrih ljudi, ali imate nizke prihodke/velike družine, LAHKO OTROKA PRIJAVITE za brezplačne ali subvencionirane počitnice na: www.zpmmoste.net/brezplacne-pocitnice

Za več informacij nam seveda tudi pišite ali nas pokličite na 08 205 82 09.