Letovanja, tabori, potovanja, izleti in počitniško varstvo so aktivnosti, ki predstavljajo temeljno izhodišče delovanja ZPM Lj. Moste-Polje in jih srčno, prizadevno in uspešno izvajamo že 67 let.

Obmorske prostočasne aktivnosti ali preživljanje prostega časa v gorah pomeni spoznavanje narave in okolice, krepitev telesa in duha ter vzgojo solidarnosti, pravičnosti, zdrave tekmovalnosti, ustvarjalnosti, zdravja, spoštovanja, poštenosti in ostalih vrednot.

ZPM Lj. Moste Polje živi in širi te vrednote, ki gradijo lepšo, pravičnejšo prihodnost in enakost za vse državljane.


V okviru naših programov se držimo skupnih pravil, ki omogočajo varnost otrok in lažjo organizacijo letovanj/taborov:

  • V vseh naših programih pa ne glede na starost velja pravilo prepovedi uživanja alkohola in tobačnih izdelkov (cigarete, fuge, vejpi…). 
  • Mobitele imajo otroci na taborih in letovanjih s seboj, a so nanj dosegljivi le 30min-1h v času počitka (običajno po kosilu).
  • V primeru življenjsko-ogrozujočih boleznih (hujše epilepsije, hujše alergije, hujše oblike diabetesa) morajo starši ob prijavi poskrbeti za usposobljenega spremljevalca, ki otroka pozna, ter zanj kriti penzione in plačilo/nagrado.
  • Ob prihodu na tabor v Kranjski Gori, starši oddajo otroka in čim hitreje zapustijo odhodno mesto (s tem omogočijo dostop drugim staršem, ter nemoteno nadaljevanje programa)

Obnovljena obmorska vila v Zambratiji se nahaja v parku z visokimi borovci, zelenicami in igrišči za nogomet, košarko, rokomet, odbojko na mivki in mizami za namizni tenis. Velik park nudi naravno senčko in ohladitev ter popoln oddih s športnimi dejavnostmi za otroke in mladostnike. Dom ima tudi urejeno plažo.

Jezikovni tabori v Kranjski Gori z bogatim športnim in ustvarjalnim programom. Na voljo je tudi tabor Dobro sem, na katerem skozi dodatne delavnice otroci krepijo svojo samopodobo, izboljšujejo dobro počutje…

Počitnice v Bohinju. Nova kolonijska lokacija za letošnje poletje! Prvi termin s taborjenjem…
Letovanje bo potekalo na podoben način kot v Zambratiji in Kranjski Gori. Vzgojitelji bodo poskrbeli za pester program.

Počitniško varstvo v Ljubljani se izvaja že vrsto let pod skrbnim vodstvom ZPM Lj. Moste – Polje. Nudimo različna, tematsko obarvana počitniška varstva. Otroke vodijo, za njih skrbijo in jih animirajo izkušeni vzgojitelji in mentorji dobre volje. 

Organizirana potovanja za mladostnike.

Namenjeno je najstnikom od 14 do 17 let. Primerno za aktivne, že samostojne najstnike, ki se želijo na varen naučiti popotniškega načina potovanja in si razširiti obzorja.

Tabor je namenjen najstnikom od 12. do 16. leta. Tabor ima poudarek na športnih vsebinah: taborjenje in preživetje v naravi, planinarjenje in “ta pravih” pogovorih o odraščanju. V času tabora se bodo mladostnikom predstavili tudi vojaki Slovenske vojske, ki se urijo na Pokljuki. 

Počitnice za najstnike, ki si želijo druženja z vrstniki, športa, glasbe, sonca, plesa in novih doživetij. 🙂 Posebnost je kasnejše zbujanje, večerni plesi, pogovori o odraščanju, ljubezni, odkrivanju talentov, dobra družba vrstnikov in vzgojiteljev, ki razumejo…

Že 19 let organiziramo smučarske zimske počitnice v Počitniškem domu Vila Šumica, Kranjska gora. Program skrbno pripravljamo mentorji dobre volje, smučarski učitelji in spremljevalci otrok.

Tedensko letovanje ob morju, kjer je na voljo tudi kopanje v bazenu, celodnevna animacija in na sploh obilico zabave. Redna prijava na te počitnice ni mogoča, saj gre za humanitarni tabor na katerega povabimo otroke, ki se prijavljajo na brezplačne počitnice.


BREZPLAČNE POČITNICE

V primeru, da ste vključeni v Botrstvo ali Verigo dobrih ljudi, ali imate nizke prihodke/velike družine, lahko otroka prijavite na počitnice brezplačno: www.zpmmoste.net/brezplacne-pocitnice