Počitniški dom Vila Šumica se nahaja v Triglavskem narodnem parku, kjer imamo veliko časa za počitek in druženje v naravi, kjer so stkejo nova prijateljstva in poznanstva ali pa se še dodatno okrepijo že poznana prijateljstva. Že 30 let z veseljem otrokom in najstnikom ponujamo tabore z bogatim športnim in ustvarjalnim programom. Vsak tabor skrbno pripravljajo naši vzgojitelji kluba ZPM Ljubljana Moste-Polje.

ZAKAJ NA NAŠ TABOR? Druženja ob večernem ognju, ob dogodivščinah v naravi, zvokih kitare in kopanja v jezeru Jasna ne manjka! Otroke čaka kup novih prijateljev in prijateljic, druženje in zabava! Mi se že veselimo novih izkušenj! Naš program krepi socialne veščine in timsko delo.

KAJ JE NOVEGA LETOS? Kot novost imamo letos v ponudbi dodatni tabor Dobro sem, za katerega je organiziran prevoz tudi iz Ljubljane. 

  • Posebnost “Razgibanih angleških počitnic” so dodatne delavnice angleškega jezika na sproščen način.
  • Posebnost BOOM počitnic pa, da se lahko prijavijo le otroci tretje triade osnovne šole (torej najstniki) in so zato počitnice prilagojene njihovim interesom.
  • Na voljo je tudi tabor Dobro sem, na katerem skozi dodatne delavnice otroci krepijo svojo samopodobo in izboljšujejo dobro počutje, ter se z naučenimi tehnikami naučijo spopasti z morebitnimi stresnimi situacijami.

Prav v vsakem terminu je okvirno enak program s športnimi in ustvarjalnimi vsebinami za vse okuse. Opis posamičnih programov najdete spodaj.

KAKO DO TABORA? Tabore Razgibanih angleških počitnic in BOOM počitnic obiskujejo otroci iz vseh krajev Slovenije, zato ni organiziranega prevoza. Starši otroka pripeljete do počitniškega doma Vila Šumica, Vršiška 73, Kranjska Gora in ga predate vzgojitelju-ici ter po koncu tabora pridete ponj. Na taboru Dobro sem je skupen prevoz organiziran iz Ljubljane. Vsekakor pa lahko tudi na ta tabor otroka pripeljete sami.

BIVANJE: V Kekčevi deželi Triglavskega narodnega parka stoji prijazen Počitniški dom Vila Šumica. Počitniški dom ima 71 ležišč. Vsaka soba ima svojo kopalnico. Veliko časa preživimo na igrišču, ob hiši pri potoku, v jedilnici, kot večnamenskem prostoru…

TERMINI 2024

Vsi tabori potekajo od nedelje do sobote in so primerni za otroke od 6 do 14 let, razen BOOM počitnic, kjer gostimo najstnike od 11. do vključno 15. leta starosti.

Za prijavo klikni na želen termin:

CENA: 298,00€ Vključuje: polne penzione za čas tabora, posteljnino, voden program, vstopnine, organizacijo in zavarovanje. Športni tabori in tabor Dobro sem (označeni z *) tudi prevoz iz Ljubljane in nazaj.

CENA S SUBVENCIJO: 149,00 € Če si ne morate privoščiti plačila polne cene počitniških dejavnosti, vam s pomočjo donatorjev omogočamo subvencijo. Namenjena je tistim, ki boste ob prijavi označili, da se prijavljate subvencionirano. Poslati morate odločbo o otroških dodatkih na prijave@zpmmoste.net. Subvencijo odobri Komisija za subvencionirana letovanja ZPM Moste-Polje. V primeru, da ste vključeni v Botrstvo ali Verigo dobrih ljudi, ali imate nizke prihodke/velike družine, LAHKO OTROKA PRIJAVITE na brezplačne počitnice na: www.zpmmoste.net/brezplacne-pocitnice.

OKVIREN PROGRAM ZA VSE TABORE

PRVI DAN

16.30     prihod udeležencev do čarobne Vile Šumice in namestitev po sobah
18.00     večerja
19.30     večerni program: Otvoritev tabora in spoznavni večer
21.00     pravljica
22.00     potovanje v deželo sanj

OBIČAJNI DAN TABORA

7.30       zmigaj in razgibaj se, jutranja telovadba 
08.00     zbujamo se ob prijetni glasbi…
08.30     po zajtrku se dan pozna!
09.30     dvig zastave s himno in skrivnostna angleška pošta: Ugani kdo ti piše!
10.00     english games and fun lessons, craft, sports… / Delavnice ali športne igre
11.00     malica
11.15     nadaljevanje dopoldanskih aktivnosti
13.00     kosilo. Lačen si ful drugačen!
14.00     umirjeni kotički: novinarski krožek izdelava (angleškega) časopisa, igranje družabnih iger, risanje, ring ring mami, oči
15.00     čas za prigrizek
16.00     popoldanske aktivnosti: SUPanje na jezeru, športne igre, delavnice…
18.00     večerja
19.30     večerni program: Kres; Tematski večeri; Kino pod zvezdami; Igre brez meja; Talenti; Nočni pohod in nočna igra!; Zaključna prireditev + presenečenje.
21.00     umivanje zobkov in pogovori za lahko noč
22.00     zvezdice, lahko noč

ZADNJI DAN

08:00     Good morning sunshine! A smile is a great way to start off your day.
09:00     zajtrk
09:30     Smo kaj pozabili? Check out time…
10:00     prihod staršev. Time to say goodbye <3


OPIS TABOROV

1. Razgibane angleške počitnice

Učenje angleškega jezika pri nas poteka malo drugače – poteka preko konverzacije, v sproščenem okolju. Gre za različne pedagoške metode, ki pripomorejo k dopolnjevanju in spoznavanju angleškega besedišča: skozi socialne igre, pesmi, plese, zabavne angleške urice za najmlajše in podobno. Na taboru ves čas poteka tudi medvrstniško učenje, saj tisti, ki znajo več, pomagajo pri prevajanju drugim otrokom. Skozi igro, pesmi, pisanje in druženje bomo vadili in spoznavali angleški besedni zaklad, pri tem pa se bomo neizmerno zabavali.

Primerno za otroke stare od 6 do 14 let.

Za prijavo klikni na termin:


2. BOOM POČITNICE

BOOM počitnice (so program poleg potovanj Mladi in Evropa) namenjene najstnikom, ki si želijo druženja, športa, glasbe, sonca, plesa in novih doživetij.

Posebnost tega tabora bodo daljši večeri ob ognju in zvokih kitare, več pogovornih najstniških tem, delavnic povezanih s preživetjem v naravi, kakovostno preživljanje prostega časašportzdrav način življenja… Program poleg zabave med vrstniki v naravi spodbuja samostojnost, odraščanje in preizkuša zmožnosti odrekanja ugodnostim doma, kar je ena izmed poti osamosvajanja.

Na programu bo polno skupinskih dogodivščin:

  • Najstniško ustvarjanje (zapestnice, ovitki za telefon, šivanje peresnic)
  • Preživetje v naravi (postavljanje ognja, poligoni v naravi, piknik na travi)
  • Skupinske igre (olimpijske igre, zabavne socialne igre, strateške igre)
  • Delavnice fotografiranja in snemanja filmčkov
  • Športne igre in dejavnosti in še marsikaj …

LETOS V OKVIRU BOOM POČITNIC NUDIMO ŠE BOOM LJUBLJANA IN BOOM POKLJUKA.

Primerno za najstnike stare od 11 do vključno 15 let.

Za prijavo klikni na termin: 28. 07. – 03. 08. 2024 – SAMO ŠE 2 PROSTI MESTI


3. DOBRO SEM

Vsakodnevne dejavnosti temeljijo na skupinskem delu. Otroci bodo preko dejavnosti krepili svoje gibalne in ustvarjalne sposobnosti, samozavest in socialne veščine. Enkrat dnevno so v programu tudi različne delavnice: kako izboljšati samopodobo, kako lažje komunicirati, pa delavnica o čustvovanju in druge zelo pomembne teme za zdrav razvoj. Program omogoča raziskovanje talentov, krepitev kompetenc, osvajanje novih veščin in novega okolja.

Primerno za otroke stare od 6 do 14 let. Za ta tabora je organiziran prevoz iz Ljubljane.

Za prijavo klikni na termin: 30. 6. – 06. 07. 2024