Mladi si želijo raziskovati svet in se spopadati z novimi izzivi. V ta namen je pred leti nastal projekt Mladi in Evropa – program potovanj za mlade od 14 do 17 let (sprejem 13 in 18-letnikov po dogovoru). Naš cilj je uresničiti želje mladostnikov, ki si želijo spoznavati tuje kraje, običaje, jezik, arhitekturo, zgodovino in druge zanimivosti. Pri tem sledimo popotniškemu slogu, pri čemer najstnike učimo, kako se znajti v velikih mestih, kje najti informacije, kaj si ogledati v določenem kraju, kako brati zemljevide ter kje in kaj jesti.

Potovanja vodijo in spremljajo izkušeni ter odgovorni vodje in vzgojitelji iz Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Naše potovanje je primerno za najstnike od 14 let, vključno s tistimi, ki potujejo sami, kot tudi tiste, ki se odpravljajo na svojo prvo popotovanje. Skrbimo, da se skupina že prvi dan zbliža, usmerjamo pri razporeditvi po sobah in upoštevamo želje posameznikov. Tekom potovanja se prilagajamo željam skupine in splošnim potrebam.

Do sedaj smo raziskovali raznolike destinacije v Evropi, med njimi Dansko, Italijo, Švedsko, Španijo, Nemčijo, Francijo, Turčijo, Grčijo, Bolgarijo, Makedonijo, Luksemburg, Belgijo, Anglijo, Avstrijo, Češko, Slovaško, Poljsko, Srbijo, Bosno, Nizozemsko, Španijo in Portugalsko. Kako dobro smo se imeli lahko vidite tudi v arhivu fotografij na dnu strani.

Opis programov in možnost prijave najdete spodaj.

Pridržujemo si pravice do spremembe programa v primeru višjih sil, na katere organizator nima vpliva.


PRVOMAJSKO POTOVANJE : LONDON

Vsako leto ZPM Moste-Polje za mlade organizira potovanje v eno izmed evropskih mest. Doslej smo že prepotovali mnoga mesta in si tako razširili svoja obzorja.

Prvomajsko potovanje je že zapolnjeno.


POLETNE DESTINACIJE

Potovanja dolžine 5 dni, okvirna cena 500€. Eno potovanje bo konec junija, eno v sredini julija in eno v avgustu.


Potovanje lahko tudi podarite – preveri več o DARILNEM BONU.

Za možnost subvencije nam pišite na: prijave@zpmmoste.net


ARHIV FOTOGRAFIJ