Mladi potrebujejo nove izzive. Zato je pred leti nastal projekt Mladi in Evropa – potovanja za mlade 13-17 let. Da bi uresničili želje mladostnikov, družno spoznavali tuje kraje, običaje, jezik, arhitekturo, zgodovinske in ostale zanimivosti. Vselej potujemo v popotniškem slogu – najstnike učimo kako se znajti v velikih mestih, kako najti informacije, kaj si ogledati v določenemu kraju, kako brati zemljevide, kaj in kje jesti… 

Doslej smo že potovali po Danski, Italiji, Švedski, Španiji, Nemčiji, Franciji, Turčiji, Grčiji, Bolgariji, Makedoniji, Luksemburgu, Belgiji, Angliji, Avstriji, Češki, Slovaški, Poljski, Srbiji, Bosni, Nizozemski, Španiji in Portugalski.

Opis programov in možnost prijave najdete spodaj.

Pridržujemo si pravice do spremembe programa v primeru višjih sil, na katere organizator nima vpliva. Če bomo primorani v primeru omejitev s strani vlade potovanje odpovedati, v celoti povrnemo vsa vplačana sredstva.


BARI, junij 2021

Pravljična destinacija na toplem jugu, v peti Italijanskega škornja…

Bari ima čudovito staro zgodovinsko središče, ter slikovito plažo Polignano a Mare v bližini. V bližini je tudi svetovno znano mesto Alberobello, s čudovitimi hiškami Trulli – s tradicionalnimi stožčastimi strehami na kamnitih stavbah.

Poleg Barija, ki se nahaja na Jadranskem morju in je glavno mesto italijanske regije Puglia, si bomo ogledali tudi prečudovito pokrajino Puglie in bližnja mesta poleg že omenjene Alberobelle, tudi mesto pod Unescovo zaščito – Matera.

Na oddih in lov za vrhunskimi fotografijami in kopanje se bomo podali tudi na druge bližnje znane plaže in v mestece Ostuni.

Tekom potepanja si bomo privoščili domače polnjene testenine, poizkusili njihove olive in druge lokalne kulinarične specialitete ter seveda svetovno znano slastno italijansko pizzo. Upoštevamo morebitne diete in alergije.

TERMIN: 26. 6. – 1. 7. 2021

CENA: 450,00 €.

V primeru, da bo za vstop v Italijo potreben PCR test, bomo javili in boste za to poskrbeli sami.

Cena vključuje:

  • prevoz od Ljubljane do letališča in nazaj,
  • letalsko karto s prtljago (carry on: manjša + večja prtljaga),
  • dnevni izlet v Matero,
  • dnevni izlet v Alberobello, vstopnina,
  • dnevni izlet po plažah,
  • 5 nočitve v Hotelu v centru Barija, v sobah za 2, 3, 4 in 5 oseb, vse sobe imajo tudi kuhinjo,
  • prehrana – polpenzion,
  • zavarovanje za tujino,
  • organizacija in vodenje.

Primerno za najstnike od 13 let, tudi za tiste, ki potujejo sami in tudi za tiste, ki potujejo prvič. Poskrbimo, da se skupina že prvi dan spozna in usmerjamo pri nastanitvi po sobah ter vselej upoštevamo želje. Tekom potovanja se prilagajamo željam in na splošno skupini.


V primeru, da ste vključeni v naše humanitarne projekte ali imate nizke prihodke, nam za možnost subvencije, pišite na: prijave@zpmmoste.net


ARHIV FOTOGRAFIJ