Skupnost, vodstvo in tradicija naredijo kolonije z ZPM Moste tako posebne! Spodbujanje vodstvenih sposobnosti in občutka za skupnost sta pomemben del ZPM Moste že 68 let. Naši vzgojitelji so hkrati najstarejši obiskovalci letovanj, ki načrtujejo in vodijo številne dogodke, posebne tradicije in večerne aktivnosti.

Na ZPM Moste učimo z zgledom. Menimo, da je enako pomembno, da se mladi naučijo vodenja kot tudi, da jih mi naučimo, kako biti odgovorni. Mlajši kolonisti se te veščine naučijo z opazovanjem starejših kolonistov, kako tolažijo prijatelja in kako prevzamejo pobudo. Pri nas boste pogosto opazili starejšega kolonista, ki pomaga mlajšemu nositi pladenj v jedilnici ali nosi njegov SUP do plaže.

Pri nas se vzgojitelji veliko pogovarjajo z otroki in med seboj, da bi lahko vselej zagotovili najboljše poletje za vse.

POLETNE KOLONIJE

Obnovljena obmorska vila v Zambratiji je nameščena v parku z visokimi borovci, zelenicami in igrišči za nogomet, košarko, rokomet, odbojko na mivki ter mizami za namizni tenis. Velik park nudi naravno senco in ohladitev ter popoln oddih s športnimi dejavnostmi za otroke in mladostnike. Dom ima tudi urejeno plažo.

PRIMERNA STAROST OTROK: Vse izmene so primerne za osnovnošolce od 6 do 14 let! (če je otrok star že 15 let, a je do poletja še obiskoval OŠ, se lahko še prijavi). Prijave za starejše otroke žal niso mogoče v redno šolsko izmeno.

PRED PRIJAVO PREBERITE NAVODILA NA TEJ SPLETNI STRANI.

Za več informacij pišite na prijave@zpmmoste.net ali pokličite 08 205 82 09.


CENIK ZA LETO 2024:

Redno letovanje za otroke s stalnim prebivališčem v MOL ali občini Ig: 430,00 €
Redno letovanje za otroke s stalnim prebivališčem v drugih občinah v Sloveniji: 455,00 €

*Zdravstveno letovanje za otroke s stalnim prebivališčem v MOL ali občini Ig: 134,80 €
*Zdravstveno letovanje za otroke s stalnim preb. v drugih občinah v Slo. s seznama: 159,80 €

** Subvencionirano letovanje za otroke s stalnim prebivališčem v MOL ali občini Ig: 215,00 €
** Subvencionirano letovanje za otroke s stalnim preb. v drugih občinah v Sloveniji: 227,50 €

Cena vključuje: 10 x polni penzion, avtobusni prevoz (iz Ljubljane), spremljevalce, program, nezgodno zavarovanje in DDV.


V primeru, da ste vključeni v Botrstvo ali Verigo dobrih ljudi, ali imate nizke prihodke ali ste velika družina, NE IZPOLNJUJTE PRIJAVNICE NA TEJ STRANI. Za brezplačne počitnice potekajo prijave na: www.zpmmoste.net/brezplacne-pocitnice. Po prijavi na humanitarno letovanje morate na prijave@zpmmoste.net poslati CSD odločbo o otroških dodatkih, iz katere se vidi dohodkovni razred (primerno do vključno 4. dohodkovnega razreda).


PRIJAVE IN TERMINI 2024:

Prijave odpremo šele 7. 5. 2024 ob 10.00 uri (ko pridejo v obtok tudi zdravstveni predlogi). Ob prijavi imejte pripravljeno št. osebnega dokumenta, za zdravstveno letovanje pa tudi št. ZZZS.

Število zdravstvenih letovanj, ki jih lahko organiziramo v Zambratiji je omejeno, zato se mesta lahko zapolnijo v enemu dnevu. Ko izbire “PREKO ZDRAVSTVENEGA LETOVANJA” ni več na voljo, pomeni, da so zdravstvena mesta v tej izmeni zapolnjena in prijava z zdravstvenim predlogom ni več mogoča. 

Zdravstvenih predlogov nam ne pošiljajte, preden nimate potrjene prijave za zdravstveno letovanje v Zambratiji. Potrdilo o uspešni prijavi prejmete po e-mailu.

Po USPEŠNI prijavi na zdravstveno letovanje morate poslati pravilno IZPOLNJEN IN PODPISAN zdravstveni predlog (glej spodaj) na naslov Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana. Potrdilo o sprejemu na zdravstveno letovanje prejmete po elektronski pošti.

Takoj prijavi na subvencionirano letovanje morate na prijave@zpmmoste.net poslati CSD prošnjo (opis družinske in finančne situacije) in vse strani veljavne odločbe o otroških dodatkih (glej spodaj).


ZA PRIJAVO KLIKNITE NA ŽELENO IZMENO (povezava bo aktivirana naknadno):


**SUBVENCIONIRANO LETOVANJE

 • Zaradi draginje si marsikatera družina ne mora privoščiti plačila polne cene letovanj. Prav tako je mest za zdravstveno letovanje močno omejeno. Zato vam s pomočjo donatorjev omogočamo subvencijo.
 • Namenjena je tistim, ki si polne cene letovanja ne morete privoščiti.
 • Na prijavnici označite, da se prijavljate na subvencionirano letovanje. Takoj po oddani prijavi na email prijave@zpmmoste.net (zadeva: subvencija) pošljite prošnjo (opis družinske in finančne situacije) in odločbo o otroških dodatkih iz katere je razviden dohodkovni razred.
 • Subvencijo odobri Komisija za subvencionirana letovanja ZPM Moste-Polje. Ko je potrjena prejmete po emailu položnico za letovanje z znižanim plačilom.

*ZDRAVSTVENO LETOVANJE (subvencija ZZZS)

 • Zdravstveno letovanje je namenjeno otrokom, ki pogosteje obolevajo in je subvencionirano s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.
 • Pogoj je zdravstveni predlog, ki ga lahko pridobite pri otrokovem osebnem zdravniku. Do zdravstvenega letovanja je upravičen otrok, ki je bil pogosteje bolan in ima to zabeleženo v medicinski dokumentaciji ali je bil hospitaliziran.
 • Zdravstveno letovanje lahko koristi pri enemu od organizatorjev, ki za njegovo regijo organizira zdravstvena letovanja.
 • Število mest za zdravstveno letovanje v Zambratiji je omejeno. Ko bodo mesta zasedena, na prijavnici ne bo več možnosti “prijaviti preko zdravstvenega predloga” in tako predloga žal ne boste mogli koristiti pri nas. Takrat se lahko obrnete na druge organizatorje zdravstvenih letovanj za vašo občino.

V Zambratiji, kjer bo tekom poletja skupno letovalo okoli 1000 otrok, bo subvencijo preko ZZZS lahko koristilo:

 • skupno: 175 otrok iz občin Ljubljana, Brezovica, Dobrova, Dol pri Ljubljani, Horjul, Ig, Medvode, Notr. Gorice, Polhov Gradec, Smlednik, Strahovica, Škofljica, Vel. Lašče, Vodice
 • skupno: 20 otrok iz občin Kamnik, Komenda
 • skupno: 13 otrok iz občin Vrhnika, Log-Dragomer, Borovnica

Po oddani in potrjeni prijavi v roku 14. dni pošljite zdravstveni predlog na naslov Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana. Zdravstveni predlog mora biti izpolnjen in podpisan tudi z vaše strani (na drugi strani kot ga izpolni zdravnik)!


PROGRAM IN DEJAVNOSTI

07:00    Zmigaj in razgibaj se! Jutranja telovadba za tiste, ki želijo.
08:00    Sončni žarki nas že zbujajo…
08:20    Zajtrkuj kot kralj! 
09:00    Skupinski zbor vseh kolonistov: Kdo najglasneje zapoje himno? Kdo ima rojstni dan? Kdo je včeraj zmagal? Kaj se bo pa danes dogajalo? Ugani kdo ti piše v hitro pošto!
09:15    Jutranje dejavnosti – šport (turnir v nogometu, košarki, odbojki, balinčkanju, namiznem tenisu…), učenje plesa, slack-line, badminton…
10:00    Lovljenje sončnih žarkov na plaži: vodne igre, vožnja s kanujem, nabiranje školjk, izdelovanje peščenih gradov, šola plavanja, odbojka na mivki…
12:30    Ljubezen gre skozi želodec – čas za kosilo 
13:30    Naberimo si moči! Umirjeni kotički: igranje družabnih iger, risanje, ring-ring: mami, oči 
14:30    Dejavnosti – ustvarjalne delavnice in športni turnirji. Malica.
16:00    Čas za vodne igre – SUPanje, odbojka na mivki, ustvarjanje s školjkami.. in sladoled!
19:00    Mmm, komaj čakam na večerjo
20:00    Večerni programi: Minuta do zmage, Zmenkarije, Igre brez meja, Lov na skriti zaklad, aktualni tematski kviz, Talenti, Sanjska poroka, tematski plesi. Izlet v Umag z vlakcem.
21:00    Spet čarobna se noč je spustila, (mlajši) 
22:00    domišljija kar krila je dobila… (starejši)