Skupnost, vodstvo in tradicija naredijo kolonije z ZPM Moste tako posebne! Spodbujanje vodstvenih sposobnosti in občutka za skupnost sta pomemben del ZPM Most že 68 let. Naši vzgojitelji, so hkrati najstarejši obiskovalci letovanj, ki načrtujejo in vodijo številne dogodke in posebne tradicije in večerne aktivnosti.

Na ZPM Moste učimo z zgledom. Menimo, da je enako pomembno, da se mladi naučijo vodenja in da jih naučimo, kako biti odgovorni. Mlajši kolonisti se te veščine naučijo, ko opazujejo starejše koloniste, kako tolažijo prijatelja in kako prevzamejo pobudo. Pri nas boste pogosto opazili starejšega kolonista, ki pomaga mlajšemu nositi pladenj v jedilnici ali nosi njegov SUP do plaže.

Pri nas se vzgojitelji veliko pogovarjajo z otroki in med seboj, da bi lahko vselej zagotovili najboljše poletje za vse.

POLETNE KOLONIJE

Obnovljena obmorska vila v Zambratiji je nameščena v parku z visokimi borovci, zelenicami in igrišči za nogomet, košarko, rokomet, odbojko na mivki, mizami za namizni tenis. Velik park nudi naravno senčko in ohladitev ter popoln oddih s športnimi dejavnostmi za otroke in mladostnike. Dom ima tudi urejeno plažo.

PRIMERNA STAROST OTROK: Vse izmene so primerne za osnovnošolce od 6 do 14 let! (če je otrok star že 15. let, a je do poletja še obiskoval OŠ, se lahko še prijavi). Prijave za starejše otroke žal niso mogoče v redno šolsko izmeno.

PRED PRIJAVO PREBERITE NAVODILA NA TEJ SPLETNI STRANI.

Za več informacij pišite na prijave@zpmmoste.net ali pokličite 08 205 82 09.


CENIK ZA LETO 2023:

Redno letovanje za otroke s stalnim prebivališčem v MOL ali občini Ig: 395,00 €
Redno letovanje za otroke s stalnim prebivališčem v drugih občinah v Sloveniji: 420,00 €

*Zdravstveno letovanje za otroke s stalnim prebivališčem v MOL ali občini Ig: 114,80 €
*Zdravstveno letovanje za otroke s stalnim preb. v drugih občinah v Slo. s seznama: 139,80 €

** Subvencionirano letovanje za otroke s stalnim prebivališčem v MOL ali občini Ig: 197,50
** Subvencionirano letovanje za otroke s stalnim preb. v drugih občinah v Sloveniji: 210,00 €

Cena vključuje: 10 x polni penzion, avtobusni prevoz (iz Ljubljane), spremljevalce, program, nezgodno zavarovanje in DDV.


V primeru, da ste vključeni v Botrstvo ali Verigo dobrih ljudi, ali imate nizke prihodke/velike družine, NE IZPOLNJUJTE PRIJAVNICE NA TEJ STRANI. Za brezplačne počitnice potekajo prijave na: www.zpmmoste.net/brezplacne-pocitnice. Po prijavi na humanitarno letovanje morate na prijave@zpmmoste.net poslati CSD odločbo o otroških dodatkih, iz katere se vidi dohodkovni razred (primerno do vključno 3. doh.raz.).


PRIJAVE IN TERMINI 2023:

Prijave odpremo 03. 05. 2023 ob 10h.

PRIJAVE PREKO ZDRAVSTVENEGA PREDLOGA NI VEČ NA VOLJO ZA NOBENO OD IZMEN.

Število zdravstvenih letovanj, ki jih lahko organiziramo v Zambratiji je omejeno. Ko opcije “PREKO ZDRAVSTVENEGA LETOVANJA” ni več na voljo, pomeni, da so zdravstvena mesta v tej izmeni zapolnjena. 
Po USPEŠNI prijavi na zdravstveno letovanje morate poslati ali prinesti ORIGINALNI pravilno IZPOLNJEN IN PODPISAN zdravstveni predlog (glej spodaj). Potrdilo o sprejemu na zdravstveno letovanje prejmete po emailu. Zdravstvenih predlogov nam ne pošiljajte, preden nimate potrjene prijave za zdravstveno letovanje v Zambratiji. Potrdilo o uspešni prijavi prejmete po e-mailu.

Takoj prijavi na subvencionirano letovanje morate na prijave@zpmmoste.net poslati CSD odločbo o otroških dodatkih (glej spodaj)


ZA PRIJAVO KLIKNITE NA ŽELENO IZMENO:

2. izmena: 02. 07. – 12. 07. 2023 POLNO, 6 otrok v čakalni vrsti

3. izmena: 12. 07. – 22. 07. 2023 POLNO, 6 otrok v čakalni vrsti

4. izmena: 22. 07. – 01. 08. 2023 POLNO, 4 otroka v čakalni vrsti

5. izmena: 01. 08. – 11. 08. 2023 POLNO, 3 otroci v čakalni vrsti

6. izmena: 11. 08. – 21. 08. 2023 POLNO, 3 otroci v čakalni vrsti

(Število prostih mest je bilo posodobljeno 5. 6. 2023 ob 15h.)


**SUBVENCIONIRANO LETOVANJE

 • Zaradi draginje si marsikatera družina ne mora privoščiti plačila polne cene letovanj. Prav tako je mest za zdravstveno letovanje močno omejeno. Zato vam s pomočjo donatorjev omogočamo subvencijo.
 • Namenjena je tistim, ki si polne cene letovanja ne morate privoščiti.
 • Na prijavnici označite, da se prijavljate na subvencionirano letovanje. Takoj po oddani prijavi na email prijave@zpmmoste.net (zadeva: subvencija) pošljite odločbo o otroških dodatkih iz katere je razviden dohodkovni razred.
 • Subvencijo odobri Komisija za subvencionirana letovanja ZPM Moste-Polje. Ko je potrjena prejmete po emailu položnico za letovanje z znižanim plačilom.

*ZDRAVSTVENO LETOVANJE (subvencija ZZZS)

 • Zdravstveno letovanje je namenjeno otrokom, ki pogosteje obolevajo in je subvencionirano s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.
 • Pogoj je zdravstveni predlog, ki ga lahko pridobite pri otrokovem osebnem zdravniku. Do zdravstvenega letovanja je upravičen otrok, ki je bil pogosteje bolan in ima to zabeleženo v medicinski dokumentaciji ali je bil hospitaliziran.
 • Zdravstveno letovanje lahko koristi pri enemu od organizatorjev, ki za njegovo regijo organizira zdravstvena letovanja.
 • Število mest za zdravstveno letovanje v Zambratiji je omejeno. Ko bodo mesta zasedena, na prijavnice ne bo več možnosti se prijaviti na zdravstveno letovanje in tako predloga žal ne boste mogli koristiti pri nas. Takrat se lahko obrnete na druge organizatorje zdravstvenih letovanj za vašo občino.

V Zambratiji, kjer bo tekom poletja skupno letovalo okoli 928 otrok, bo subvencijo preko ZZZS lahko koristilo:

 • skupno: 175 otrok iz občin Ljubljana, Brezovica, Dobrova, Dol pri Ljubljani, Horjul, Ig, Medvode, Notr. Gorice, Polhov Gradec, Smlednik, Strahovica, Škofljica, Vel. Lašče, Vodice
 • skupno: 20 otrok iz občin Kamnik, Komenda
 • skupno: 13 otrok iz občin Vrhnika, Log-Dragomer, Borovnica

Po oddani in potrjeni prijavi v roku 14. dni pošljete ali prinesite zdravstveni predlog v originalu na ZPM Moste-Polje, Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana (nabiralnk v pritličju pri varnostniku).

Zdravstveni predlog mora biti izpolnjen in podpisan tudi iz vaše strani (na drugi strani kot ga izpolni zdravnik)!


PROGRAM IN DEJAVNOSTI

07:00    Zmigaj in razgibaj se! Jutranja telovadba za tiste, ki želijo.
08:00    Sončni žarki nas že zbujajo…
08:20    Zajtrkuj kot kralj! 
09:00    Skupinski zbor vseh kolonistov: Kdo najglasneje zapoje himno? Kdo ima rojstni dan? Kdo je včeraj zmagal? Kaj se bo pa danes dogajalo? Ugani kdo ti piše v hitro pošto!
09:15    Jutranje dejavnosti – šport (turnir v nogometu, košarki, odbojki, balinčkanju, namiznem tenisu…), učenje plesa, slack-line, badminton…
10:00    Lovljenje sončnih žarkov na plaži: vodne igre, vožnja s kanujem, nabiranje školjk, izdelovanje peščenih gradov, šola plavanja, odbojka na mivki…
12:30    Ljubezen gre skozi želodec – čas za kosilo 
13:30    Naberimo si moči! Umirjeni kotički: igranje družabnih iger, risanje, ring-ring: mami, oči 
14:30    Dejavnosti – ustvarjalne delavnice in športni turnirji. Malica.
16:00    Čas za vodne igre – SUPanje, odbojka na mivki, ustvarjanje s školjkami.. in sladoled!
19:00    Mmm, komaj čakam na večerjo
20:00    Večerni programi: Minuta do zmage, Zmenkarije, Igre brez meja, Lov na skriti zaklad, aktualni tematski kviz, Talenti, Sanjska poroka, tematski plesi. Izlet v Umag z vlakcem.
21:00    Spet čarobna se noč je spustila, (mlajši) 
22:00    domišljija kar krila je dobila… (starejši)