NAMENITEV 1 % DOHODNINE

Z nedavno spremembo zakonodaje lahko sedaj vsak davčni zavezanec nameni kar 1 % od dohodnine za delovanje nevladnih organizacij. Za tekoče leto bodo davčni uradi upoštevali zahteve za namenitev dohodnine, ki jih bodo prejeli najkasneje do 31. decembra. 

Med upravičenci za donacije iz dohodnine je tudi ZPM Ljubljana Moste-Polje. Namenitev dohodnine za vas ne predstavlja nobenega dodatnega stroška, nam pa omogoča izvajanje podpornih aktivnosti tudi za otroke in družine v stiski z vse Slovenije, ki so vključeni v humanitarne programe Botrstvo v Sloveniji in Veriga dobrih ljudi.

Pripravili smo preprost obrazec, ki ga lahko natisnete, zalepite in pošljete po pošti – brez kakršnihkoli stroškov. Vaše obrazce potem posredujemo pristojnim davčnim uradom, kjer poskrbijo, da prejmemo sredstva skladno z vašimi zahtevami. Če bi želeli zaradi spremembe zakonodaje 2020 tudi vi spremeniti odstotek namenjene dohodnine (iz 0,5% v 1%) za naše delovanje, vas prosimo, da obrazec ponovno izpolnite in nam ga pošljete še pred koncem decembra. Sami pa lahko zahtevo predvidoma uredite tudi preko portala e-Davki.

Zahtva za namenitev dohodnine velja tako do preklica oz. do oddaje novega obrazca. Torej če ste lani že oddali obrazec in ga letos niste spreminjali, je le ta še vedno veljaven in ni potrebno ponovno oddati.

V letu 2021 (za leto 2020) ste davčni zavezanci za izvajanje programov ZPM Ljubljana Moste-Polje namenili 209.970,38 evrov. Vsa sredstva, ki jih prejmemo iz naslova donacij dohodnine namenjamo za izvajanje humanitarnih programov. Iskrena hvala, da nam pomagate otrokom in družinam v stiski z vse Slovenije omogočati boljše pogoje za življenje.

Morda vam bo všeč tudi...