Hola. ¿Qué tal? bodo mladostniki pogosto slišali v mestu sonca, plaž in kulture, kjer se srečata sodobnost in tradicija. Valencija je popolna destinacija za mlade popotnike, saj ponuja raznoliko paleto dejavnosti in doživetij, ki bodo navdušila vse.

Naše potovanje se začne z obiskom starodavnega mestnega jedra, kjer se bomo sprehodili po ozkih srednjeveških uličicah, občudovali čudovite zgodovinske znamenitosti in se pustili zapeljati vonju tradicionalnih španskih jedi v lokalnih restavracijah. Ogledali si bomo Mesto umetnosti in znanosti, futuristični kompleks, ki je resnično arhitekturno čudo. Valencija se lahko pohvali z največjim morskim parkom v Evropi, L’Oceanogràfic, kjer je možno odkriti fascinanten podvoden svet in se približati različnim morskim živalim. Morda pa se z mladostniki namesto tega odpravimo v nekoliko bolj adrenalinski in zabaven Biopark Valencija, ki je zasnovan po principu safarija. Živali se nahajajo v velikih odprto zasnovanih ogradah, večina pa jih je od nas ločena le z vodnim jarkom. Ogledali si bomo mogočno mestno katedralo La Seu, ki skriva številne umetniške zaklade in zgodovinske artefakte. Podamo se okrog Plaza de Toros, arene za bikoborbe, kjer se seznanimo s to kontroverzno športno dejavnostjo. Obisk na obrambni stolp Torres de Serranos nam bo ponudil čudovit razgled na mesto. Zaradi visokih poletnih temperatur pa se nam seveda ne izmuzne niti kopanje v sredozemskem morju, ki nam bo dal še dodaten zagon za raziskovanje mesta.

Valencia je resnično čudovita destinacija za mlade popotnike, polna dogodivščin, kulturnih odkritij in nepozabnih trenutkov. Pripravite se na nepozabno potovanje v eno najbolj živahnih in privlačnih mest v Španiji!

TERMIN: 7. 8. – 11. 8. 2024 (5 dni, 4 nočitve)

CENA: 500,00 €. Možnost plačila po obrokih.

V ceno je vključena: letalska karta brez prtljage (1 nahrbtnik) in vsi prevozi po programu, izposoja koles, nastanitev v hostlu, polpenzion (4 x nočitev z zajtrkom, 4 x večerja), zavarovanje za tujino, organizacija, vodenje in spremstvo.

Možna doplačila: vstopnina Biopark in Oceanografic.

Starost udeležencev: primerno za najstnike od 14 do 17 let (izjemoma sprejmemo tudi kakšnega 13-letnika, ki bo kmalu dopolnil 14 let, ter kakšnega 18-letnika, po dogovoru).

Število udeležencev je 25. Skupina se ne bo povečala.

Iz čakalne vrste sprejemo le v primeru morebitne odpovedi že prijavljenih. V čakalni vrsti 22 oseb, zato tudi vpis v čakalno vrsto ni več mogoč. (posodobljeno 3. 4. 2024)