TABORI V KRANJSKI GORI

Že osmo leto z veseljem otrokom in najstnikom ponujamo angleški jezikovni tabor z bogatim športnim in ustvarjalnim programom. Posebnost naših “Razgibanih angleških počitnic” so vzgojitelji, ki gostujejo pri nas iz drugih evropskih držav in se z otroki ves čas pogovarjajo angleško. Vsako izmeno se nam priključijo od dva do trije prostovoljci, ostali del ekipe pa so vzgojitelji kluba ZPM Ljubljana Moste-Polje.

ZAKAJ NA NAŠ TABOR? Druženja ob večernem ognju, ob dogodivščinah v naravi, zvokih kitare in kopanja v jezeru Jasna ne manjka! Čaka te kup novih prijateljev in prijateljic, druženje in zabava! Mi se že veselimo novih obrazov! Poleg tega, da gostimo mlade prostovoljce iz tujine, naš program krepi socialne veščine in timsko delo, saj tekom dejavnosti ne uporabljamo tehnoloških naprav.

KAKO DO TABORA? – LOKACIJA Otroci so iz vseh krajev Slovenije, zato ni skupnega organiziranega prevoza. Starši otroka pripeljete do počitniškega doma in ga predate vzgojitelju-ici.

Počitniški dom Vila Šumica se nahaja v Triglavskem narodnem parku, kjer imamo veliko časa za počitek in druženje v naravi, kjer so stkejo nova prijateljstva in poznanstva ali pa se še dodatno okrepijo že poznana prijateljstva.


KAKO POTEKA UČENJE ANGLEŠKEGA JEZIKA?

Učenje angleškega jezika pri nas poteka malo drugače – poteka preko konverzacije, v sproščenem okolju. Gre za različne pedagoške metode, ki pripomorejo k dopolnjevanju in spoznavanju angleškega besedišča: skozi socialne igre, pesmi, plese, zabavne angleške urice za najmlajše in podobno. Na taboru ves čas poteka tudi medvrstniško učenje, saj tisti, ki znajo več, pomagajo pri prevajanju drugim otrokom. Program tako brez težav ves čas tabora peljemo v angleščini.

ANGLEŠKO GOVOREČI VZGOJITELJI: Od leta 2016, je Zveza prijateljev mladine Lj. Moste-Polje tudi MEPI točka. Že tretje leto sodelujemo z zavodom MEPI in skupaj uresničujemo Projekt Neznani Prijatelj (PNP). Vsako leto nas na taborih obiščejo študentje iz različnih evropskih držav (Luksemburg, Velika Britanija, Nizozemska, Finska…), ki skrbijo za vsakodnevna druženja in pogovore v angleškem jeziku. Otroci so navdušeni in povratnikov je vsako leto zelo veliko! Tudi letošnje leto se bomo in na vsak tabor povabili od 1 do 2 vzgojitelja iz tujine! Zabavno bo.

Leta 2019 smo se povezali tudi z zavodom VOLUNTARIAT, ki za nas skrbno izbira mlade študente, ki si želijo aktivno preživeti poletje in spoznati tudi delo na slovenskih taborih.

KAJ VSE BOŠ POČEL-A NA TABORU?
–          Ustvarjanje
–          Druženje
–          Lokostrelstvo
–          Supanje
–          Nogomet in košarka
–          Med dvema ognjema
–          Jutranja telovadba
–          Gozdne delavnice
–          Priprava ognja
–          Angleški bounce
–          Dvig zastave
–          Večerni ples
–          Kino pod zvezdami

TERMINI 2023

Za prijavo kliknite na želen termin.

Vsi termini razen BOOM terminov, so primerni za osnovnošolce od 6 do 14 let. BOOM pa le za tretjo triado.

1. termin 02. 7. – 08. 7. 2023 POLNO, 2 otroka v čakalni vrsti
2. termin 09. 7. – 15. 7. 2023 BOOM POLNO, 4 otroci v čakalni vrsti
3. termin 23. 7. – 29. 7. 2023 POLNO, 4 otroci v čakalni vrsti
4. termin 30. 7. – 05. 8. 2023 POLNO, 7 otrok v čakalni vrsti
5. termin 06. 8. – 12. 8. 2023 POLNO, 8 otrok v čakalni vrsti
6. termin  13. 8. – 19. 8. 2023 POLNO, 8 otroka v čakalni vrsti

Število mest je bilo posodobjeno 12. 6. ob 15:00.

CENA: 255,00 € Vključuje: 6x polni penzion, nočitve s posteljnino, program, animacijo, varstvo, vstopnine, organizacijo in zavarovanje.

CENA S SUBVENICJO: 127,50 € Zaradi draginje si marsikatera družina ne mora privoščiti plačila polne cene počitniških dejavnosti. Zato vam s pomočjo donatorjev omogočamo subvencijo. Namenjena je tistim, ki boste ob prijavi označili, da se prijavljate subvencionirano, ki boste poslali odločbo o otroških dodatkih na prijave@zpmmoste.net. Subvencijo odobri Komisija za subvencionirana letovanja ZPM Moste-Polje.


V primeru, da ste vključeni v Botrstvo ali Verigo dobrih ljudi, ali imate nizke prihodke/velike družine, LAHKO OTROKA PRIJAVITE za brezplačne počitnice na: www.zpmmoste.net/brezplacne-pocitnice


PROGRAM

PRVI DAN – NEDELJA 

16.30     Prihod udeležencev do čarobne vile Šumice in namestitev po sobah
18.00     Večerja
19.30     Večerni program: Otvoritev tabora in spoznavni večer
21.00     Potovanje v deželo sanj za najmlajše
22.00     Counting sheep to help you sleep

DAY AT CAMP (OD PONEDELJKA DO PETKA)

7.30       Zmigaj in razgibaj se, jutranja telovadba 
08.00     Po jutru se dan pozna! Zbujamo se ob prijetni glasbi…
08.30     Breakfast
09.30     Dvig zastave s himno in skrivnostna angleška pošta: Ugani kdo ti piše!
10.00     English games and fun lessons, craft, sports…
11.00     Snack time
11.15     English games and fun lessons, craft, sports…
13.00     Lunch. Lačen si ful drugačen!
14.00     Free time!  Umirjeni kotički: novinarski krožek Make a magazine, igranje družabnih iger, risanje, ring ring mami, oči
15.00     Snack time
16.00     Afternoon activities: let’s go to the beach! SUPanje na jezeru, športne igre, delavnice…
18.00     Dinner
19.30     Večerni program: Kres – bonfire; Tematski večeri po državah; Kino pod zvezdami; Igre brez meja; Talenti; Nočni pohod in nočna igra!; Zaključna prireditev + presenečenje.
21.00     Zvezdice lahko noč (mlajši)
22.00     Good night, sleep tight and don’t let the bugs bite! (starejši)

ZADNJI DAN – SOBOTA 

08:00     Good morning sunshine! A smile is a great way to start off your day.
09:00     Zajtrk
09:30     Smo kaj pozabili? Check out time…
10:00     Prihod staršev. Time to say goodbye <3

POMEMBNO

Vpis za humanitarna letovanja ni možen – predloge nam posredujejo direktno šolske svetovalne službe. V kolikor ste vključeni v naše programe, pa nas pokličite. Spletnega obrazca za humanitarna letovanja ne izpolnjujte!
Vse prošnje obravnava Komisija za humanitarna letovanja in subvencije v začetku junija. Obvestimo vas po telefonu.

BIVANJE

V Kekčevi deželi Triglavskega narodnega parka stoji prijazni Počitniški dom Vila Šumica. Počitniški dom ima 71 ležišč. Vsaka soba ima svojo kopalnico. Veliko časa preživimo na igrišču, ob hiši pri potočku, v jedilnici… Večerne programe kot so ples pod zvezdami, kino pod zvezdami in še kaj… Vse to v našem prijaznem domu.

“ENGLISH SUMMER CAMP” – KRANJSKA GORA, SLOVENIA, “FUN FOR NOW, SKILLS FOR LIFE!”

Do you already know your plans for summer? What about an English speaking camp with rich sport and creative program in amazing landscape of Triglav National Park? We guarantee a great time! Join us this summer and spend your holidays in Slovenia, with a group of young and active team of Counsellors. We are happy to welcome you in Kranjska Gora at Children’s Summer Camp: “Holidays in motion”

About us: Association of Friends of Youth Ljubljana Moste-Polje has been creating programs for children and youth, for the past 60 years! Through which we enable equal opportunities and healthy growth. We put special emphasis on defending children’s rights, and organize leisure activities through creative workshops, sports and education to give them knowledge on values of solidarity, tolerance and openness. For more information on how to apply, you can write to us on info@zpmmoste.net.