Odgovorno, ljubeče, izvirno in razumevajoče vodenje skupine otrok in mladih, kjer je enako pomemben prav vsak izmed njih – naredijo kolonije z ZPM Moste tako zelo posebne! Spodbujanje, sodelovanja, solidarnosti in občutka moči skupnosti, sta pomemben del poslanstva ZPM Most že 67 let. Naši vzgojitelji, so hkrati najstarejši obiskovalci letovanj. Ki odgovorno načrtujejo in vodijo številne nepozabne dejavnosti, ustvarjajo dogodke, posebne tradicije in večerne aktivnosti.

Na ZPM Moste učimo z zgledom. Kajti le tako se mladi odgovorno učijo vedenja in vodenja, ki ga vnašajo v svoja življenja. Mlajši kolonisti se te veščine naučijo, ko opazujejo starejše koloniste: ki mlajše zelo razumevajoče vključujejo v vse dejavnosti, jih znajo potolažiti, prevzeti pobudo. V kolonijah ZPM Moste je veliko pogovorov vzgojiteljev z otroki in otroki med seboj. Veseli smo na tisoče poletnih vzklikov – to so najboljše počitnice doslej.

NASTANITEV OB REKI KOLPI

Letošnje poletje bo enkratno! Tokrat se bomo lahko od poletne vročine ohlajali. Nastanjeni bomo na enkratni lokaciji Hotela Kovač ob reki Kolpa. Dejavnosti, program ostajajo vselej v uresničenem sloganu »druženje, ustvarjalnost, zabava in varnost«, ki mu dodajamo spoznavanje različnih novih športnih dejavnostih in pogovorih o življenju mladih,… Mladostnike bodo spremljali odgovorni, odprti, strpni, prijazni strokovni spremljevalci, z veliko mednarodnimi izkušnjami.

POTEK DNEVA

PRVI DAN: Z avtobusom se bomo iz Ljubljane podali na izlet na Bloško jezero, ki je ena izmed najbolj priljubljenih izletniških točk v poletnih dneh, ko se voda primerno ogreje in privabi v svoj objem kopalce. Razposajeni otroci ob njem radi preživljajo čas ob raznih aktivnostih, ki jih organizirajo ob jezeru (gugalnica, veliki tobogan…). Tam bomo v brunarici tudi pojedli kosilo, z domačo sladico – cakepops. Popoldne se bomo odpeljali proti Ribnici in se preizkusili v izdelovanju suhe robe, zvečer pa prišli v Osilnico, kjer se bomo nastanili po sobah in pojedli večerjo. Dan bomo zaključili s spoznavanjem in klepetanjem ob tabornem ognju.

OD TORKA DO ČETRTKA:

08:00    Zmigaj in razgibaj se! Jutranja telovadba za tiste, ki želijo.
08:30    Sončni žarki nas že zbujajo…
08:45    Zajtrkuj kot kralj!
09:30    Skupinski zbor vseh kolonistov: Kdo najglasneje zapoje himno? Kdo ima rojstni dan? Kdo je včeraj zmagal? Kaj se bo pa danes dogajalo? Ugani kdo ti piše v hitro pošto!
10:00    Jutranje dejavnosti – šport (veslanje s kanuji, plezanje, tenis, lokostrelstvo…). Lovljenje sončnih žarkov ob vodi: vodne igre, odbojka…
12:30    Ljubezen gre skozi želodec – čas za kosilo
13:30    Naberimo si moči! Umirjeni kotički: igranje družabnih iger, risanje, ring-ring: mami, oči
14:30    Dejavnosti – ustvarjalne delavnice in športni turnirji. Malica.
16:00    Odkrivanje okolice, igre…
19:00    Mmm, komaj čakam na večerjo 
20:00    Večerni programi: Minuta do zmage, Zmenkarije, Igre brez meja, Lov na skriti zaklad, aktualni tematski kviz, Talenti, Sanjska poroka, tematski plesi
22:00    pozdrav v deželo sanj (spanje)

ZADNJI DAN: Dodatni celodnevni izlet: z avtobusom se bomo po zajtrku podali do romantičnega izvira reke Krupe, nato pa do Črnomlja v kamp Podzemelj, kjer je urejeno kopališče in imajo poleg splava tudi možnost skakanja v vodo in dreves… Tam bomo tudi pojedli kosilo (lunch paket) in se v popoldanskih urah vrnili nazaj v Ljubljano.

V primeru višjih sil si pridržujemo pravice do spremembe programa.

Počitnice so primerne za otroke stare od 11 do 17 let.

TERMIN: 23. 8. – 27. 8. 2021

CENA: 200,00 €