SPREMLJEVALCI OTROK na letovanjih, taborih, varstvih, dejavnostih…

“Ustvarjamo med tistimi, ki živijo iste sanje. Mentorji so ljudje, ki so naš vzgled. Ker živimo, ker se čutimo, pogovorimo…  To smo mi. 🙂 “

Otroci zelo radi vstopajo v naše programe in projekte zato, ker tod najdejo prijatelje, ker radi počnejo stvari, ki jih doma ne morejo, ker so sprejeti, cenjeni, oskrbovani, spodbujani – ker se imajo preprosto lepo!

Zato smo vedno veseli novih vzgojiteljev in mladih prostovoljcev polnih idej in svežih energij in tudi tistih, ki ostajate z nami. Vsako leto se skrbno pripravimo na šolske kolonije – letovanja, tabore, projekte, programe, na spremstvo otrok in mladih (starih od 6 do 17 let). Delo z otroki in mladimi je odgovorno, zahtevno, veselo in pomembno delo. Od nas, ki se srečujemo z otroki iz različnih okolij, terja veliko sočutja, predanosti in številnih socialnih veščin. Predvsem pa veliko ljubezni, razumevanja, strpnosti in pozornosti.

POGOJ ZA SPREMLJEVALCE OTROK JE:

  • udeležba na seminarju / izobraževanjih
  • razgovor
  • izbor s strani pedagoškega vodje
  • Starost od 18 do 27 let…

Seminar in izobraževanja organiziramo skozi celo leto. Temeljijo na spoznavanju dela na letovanju, učenju in igranju spoznavnih iger, izobraževanje o stilih in vzgoji otrok ter prvi pomoči.