PREŠERNOV DAN

Ob slovenskem kulturnem prazniku, ki bo to sredo, 8. februarja 2023, vrata na stežaj odpirajo številne javne institucije in druge nevladne organizacije s področja kulture. Z bogatim in brezplačnim programom vas vabijo na kulturno obarvan dan – namenjen poklonu največjemu slovenskemu pesniku, Francetu Prešernu. 

V Ljubljani vas čaka prav pestro in zabavno dogajanje, tako v dopoldanskih urah kot popoldanskih. Dan lahko izkoristite za ogled filma ali predstave, občudovanje najlepših umetnin v različnih galerijah, sprehod po Prešernovih stopinjah in še in še.

Da vam bo lažje, smo za vas pripravili pet predlogov za prešerno preživet dan za celo družino.

1. KINODVOR

Ogled mladinskega filma z naslovom Moja Vesna v Kinodvoru. Topla in tankočutna zgodba o deklici, ki se spopada z nepredstavljivo izgubo. Film bo predvajan ob 15.00 uri, brezplačne vstopnice pa so na voljo za prevzem pri blagajni Kinodvora od 7. februarja.
Več o filmu:

fdgnxfdgnjxdfgnjxfgnjxfgnjxfgnjxfgm

2. NARODNA GALERIJA

Narodna galerija vas vabi k ogledu najlepših umetnin. Ogledate si lahko stalno zbirko in stalno razstavo Zorana Mušiča ter se z najmlajšimi udeležite ustvarjalnih delavnic. Od 10.00 ure naprej za vse ljubitelje umetnosti.
Več o galeriji:

fdgnxfdgnjxdfgnjxfgnjxfgnjxfgnjxfgm

3. PIONIRSKI DOM

Predstava z imenom Fantek in punčka bo premierno izvedena ob 18.00 uri v Festivalni dvorani v Ljubljani. Predstava je nastala po knjižni uspešnici Blaža Lukana in preko sodobno duhovite pesnitve nagovarja prav vse družinske člane. Namenjena otrokom od tretjega leta dalje.
Več o predstavi:

fdgnxfdgnjxdfgnjxfgnjxfgnjxfgnjxfgm

4. MEDNARODNI GRAFIČNI LIKOVNI CENTER

MGLC Švicarija vam ponuja pester nabor vodenih razstav, predstavitev publikacije Mythopoeias in eksperimentalno ter ustvarjalno sprostitveno delavnico za družine. Program traja od 10.00 do 18.00.
Več o programu:

fdgnxfdgnjxdfgnjxfgnjxfgnjxfgnjxfgm

5. LJUBLJANSKI GRAD

Na ljubljanskem gradu so pripravili pester kulturni program z brezplačnimi vodenimi ogledi in stalnimi razstavami, pri tem pa niso pozabili tudi na najmlajše, ki jih čaka interaktivna dogodivščina Pridruži se Zmajski druščini.
Pričetek programa ob 10.45, konec ob 16.00.
Več o dogajanju:

Morda vam bo všeč tudi...