Dijaški sklad Botrstva del akcije #vednopodpiraj dober namen

Danes je potekala podelitev prve donacije družbe Coca-Cola v okviru akcije #vednopodpiraj dober namen. Dijaški sklad projekta Botrstvo v Sloveniji je prejel donacijo v višini 7.000 €, ki bo namenjena kritju stroškov dijaških domov za najstnike iz socialno ogroženih okolij.

Slovenski kupci so od decembra 2018 glasovali za projekte, ki si zaslužijo podporo družbe Coca-Cola v Sloveniji. Največje število glasov so prejeli trije projekti: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje za dijaški sklad projekta Botrstvo v Sloveniji, društvo Morigenos za raziskovanje delfinov v slovenskem morju in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez za štipendije mladim športnikom.

»Močno verjamemo, da potencial ljudi ne bi smel biti omejen z njihovim socialno-ekonomskim položajem. Vsi mladi si zaslužijo enako priložnost za šolanje. Zato smo ustanovili poseben dijaški sklad v okviru projekta Botrstvo v Sloveniji. Donacija Coca-Cole bo pomagala srednješolcem  kriti stroške nastanitve in druge stroške šolanja, da se bodo lahko izobraževali na področju, ki jih zanima,« je povedala Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Kupci lahko od 15. februarja dalje z nakupom izdelkov družbe Coca-Cola dodatno podprejo projekte, ki so jim najpomembnejši. Akcija #vednopodpiraj dober namen se bo z vključevanjem potrošnikov nadaljevala skozi vso leto 2019. Novicam o projektu lahko sledite na njihovi spletni strani.

Morda vam bo všeč tudi...