Evropska mreža za boj proti revščini (EAPN)

Evropska mreža za boj proti revščini (EAPN) je največja evropska mreža nacionalnih, regionalnih in lokalnih mrež ter evropskih organizacij, dejavnih na področju boja proti revščini.

Maja 2019 je 13 organizacij s podpisom pravil delovanja ustanovilo Mrežo organizacij, ki delujejo na področju revščine in socialne izključenosti – EAPN Slovenija. Na ustanovnem srečanju so organizacije že izpostavile nekatera področja, na katerih bi želele s skupnim delom prispevati k zmanjšanju revščine in socialne izključenosti (npr. dolgotrajna oskrb, dostop do zdravstvenih storitev, dodatek za delovno aktivnost, problematika mladih brezposelnih LGBT oseb), področja se bodo prilagajala potrebam glede na interes in kapacitete članic.

Trenutno Evropska mreža za boj proti revščini (EAPN) združuje 31 nacionalnih mrež in 13 evropskih organizacij, katerih glavne dejavnosti so povezane z bojem proti revščini in socialni izključenosti. Deluje na področju sooblikovanja politik in spodbujanja ukrepov za izkoreninjene revščine in socialne izključenosti, ozaveščanja o revščini med strokovno in laično javnostjo ter opolnomočenja ljudi, ki živijo v revščini in njihovega zagovorništva.

Morda vam bo všeč tudi...