Smučanje vsem otrokom!

Smučanje je res postal luksuzen šport, saj so stroški nastanitve, prehrane, primernih oblačil – bunda, hlače, rokavice, nogavice, perilo, ki skupaj s smučarskimi čevlji, smučmi in čelado predstavljajo del sicer drage, a obvezne smučarske opreme, marsikomu nepredstavljivi, sploh, če je v družini več otrok. Da niti ne omenjamo cen smučarskih vozovnic.

Pa vendar, vztrajamo v prepričanju, da je smučanje pomembno za razvoj vsakega otroka, kajti veščine smučanja otrokom ne predstavljajo zgolj silno pomembnega druženja z vrstniki, pač pa ga opremijo tudi z veščino, ki še vedno velja za nadstandardno. To pa pomeni, da otroke enači z vrstniki v njihovi vrednosti.

Pri smučanju otrok hitro napreduje in tudi sam opazi ta napredek, tako da verjame v pohvale s strani učitelja. Taka realna pohvala je zelo pomembna, saj krepi zaupanje otroka v pohvale odraslih, ter zaupanje vase, v svojo vrednost in sposobnost. Otroci dobijo potrditev, da so sposobni se samostojno naučiti nove veščine. Te potrditve jim koristijo za osebni razvoj.

Otrokom, kateri doma niso vajeni pohvale, ali so zaradi pomanjkanja prikrajšani za tovrstne dejavnosti, pa zimovanja s smučanjem največ pomenijo. Zato skupaj z donatorji skušamo pričarati smučarske dogodivščine tudi za otroke, kjer starši ne zmorejo podpreti tovrstne aktivnosti otroka.

Skupaj z otroki se veselimo vsakega nasmeha in iskric navdušenja, ko dosežejo prej nepredstavljivo – varen spust po bregu smučin.

Prizadevanje vseh nas, v tem času, je vsekakor družbena enakovrednost.

Morda vam bo všeč tudi...