Humanitarni koncert »Plešem – Pomagam« za pomoč otrokom iz Ukrajine

V nedeljo, 22. maja 2022, bo ob 19. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma potekal humanitarni koncert »Plešem – Pomagam«. Na koncertu bodo nastopile številne folklorne skupine iz ljubljanske regije, otroci iz vrtcev in osnovnih šol ter glasbeniki, vsa zbrana sredstva pa bodo namenjena za pomoč otrokom, ki so zaradi vojne v Ukrajini svoj trenutni dom našli v Sloveniji.

Folklorna skupina Emona iz Ljubljane, ki letos beleži še 55 let delovanja, je v sodelovanju z drugimi folklornimi skupinami iz ljubljanske regije, osnovnimi šolami, vrtci in glasbeniki pripravila humanitarni koncert z naslovom »Plešem – Pomagam«. Njihov namen in povezovalna nota večera je preko plesa, pesmi in instrumentalne glasbe opozoriti na pomembnost povezovanja ljudi različnih kulturnih in geografskih okolij. Posebno mesto na koncertu bo namenjeno otrokom, ki so bili razlog za idejo in izvedbo tega koncerta.

Vsa zbrana sredstva bodo namenjena otrokom, ki so pobegnili pred vojno v Ukrajini in svoj novi dom našli v Sloveniji. Zbrana sredstva bo ZPM Ljubljana Moste-Polje uporabila za pomoč pri integraciji ukrajinskih otrok v novo okolje, psihosocialno pomoč, učno pomoč in nakup šolskih potrebščin ter nenazadnje za to, da se bodo tukaj počutili sprejeti.  

Humanitarni koncert »Plešem – Pomagam« bo potekal v nedeljo, 22. maja 2022, ob 19. uri v Cankarjevem domu, pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Nakup vstopnic je možen na blagajni Cankarjevega doma ali preko povezave https://www.cd-cc.si/kultura/prireditev-drugega-organizatorja/plesem-pomagam.

Vljudno vabljeni.

Morda vam bo všeč tudi...