ZPM Moste-Polje prejela status ustanove za stažiranje

ZPM Ljubljana Moste-Polje je dne 1. 6. 2022 prejela status ustanove za stažiranje, ki ga je podelil strokovni svet Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

ZPM Ljubljana Moste-Polje nudi celostno podporo socialno ogroženim družinam z mladoletnimi otroki. V okviru organizacije izvajamo tudi brezplačno psihološko podporo in svetovanje socialno ogroženim posameznikom, pri katerih prepoznamo čustvene stiske, saj je izboljšanje duševnega zdravja enako pomembno kot reševanje drugih težav.

Kot ustanova za stažiranje bo ZPM Moste-Polje poskrbela za koordinacijo stažistov, razporejanje klientov, supervizijo ter mentorstvo s strani izkušenega terapevta.

Status smo prejeli na podlagi izpolnjevanja naslednjih kriterijev:

  • izvajamo terapevtsko delo po relacijsko družinskem modelu, ki ga   izvajajo zakonski in družinski terapevti,
  • brezplačno zagotavljamo redno individualno in skupinsko supervizijo za terapevte in stažiste,
  • nudimo primerne prostore za izvajanje terapij in dostop do primernih klientov.

Stažisti bodo izvajali terapije s klienti, ki doživljajo hude čustvene stiske zaradi življenjske situacije, v kateri so se znašli, in pri reševanju le-te potrebujejo dodatno strokovno podporo.

Do sedaj smo objavili dva razpisa za stažiranje, in sicer za izvajanje stažiranja v Ljubljani in v Murski Soboti. Na razpisa se je prijavilo 13 kandidatov z zaključenim programom Zakonske in družinske terapije. 

Morda vam bo všeč tudi...