Namesto tabora ogrevanje za družine v stiski

Ljubljana-Koper, 23. oktobra 2020 – OMV Slovenija že vrsto let podpira prizadevanja ZPM Ljubljana Moste-Polje pri omogočanju enakovrednejših možnosti otrok iz družin v stiski. V prihodnjem tednu bi ob podpori OMV Slovenija potekale že dvanajste jesenske počitnice za otroke iz družin v stiski. A ker letos zaradi ukrepov pred širjenjem koronavirusa otroci ne bodo mogli na počitnice, bo OMV sredstva namenil za pomoč družinam, vključenim v humanitarni program Veriga dobrih ljudi.

Že 12 let OMV Slovenija donira finančna sredstva za organizacijo jesenskega tabora v počitniškem domu Vila Šumica v Kranjski Gori, kjer so otroci iz socialno šibkih družin lahko preživeli teden dni v objemu narave. »Ko so nas iz ZPM Ljubljana Moste-Polje obvestili, da morajo zaradi ukrepov pred širitvijo koronavirusa vse tovrstne aktivnosti odpovedati, smo odločitev seveda razumeli, a obenem je ostal grenak priokus, saj to pomeni, da bodo že tako prikrajšani otroci ostali brez lepe izkušnje. Poiskali smo rešitev in veseli nas, da lahko sredstva preusmerimo za pomoč pri plačilu stroškov ogrevanja za družine, ki bodo to v hladnih mesecih še kako potrebovale. Dostave kurilnega olja OMV bodo stekle že v naslednjih tednih.« je povedala generalna direktorica OMV Slovenija Vanja Lombar.

Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, obžaluje, da je koronavirus odnesel tisto malo priložnosti, ki jih otroci iz družin v stiski sploh lahko dobijo prav s pomočjo sodelovanj med humanitarnimi organizacijami in donatorji. »Otroci bodo ostajali doma. Mnogi bodo izpostavljeni pomanjkanju, nestrpnosti … vsemu tistemu, čemur ne bi smel biti izpostavljen noben otrok. Še posebej ob izrednih razmerah je nujno, da otrokom omogočimo pomoč. Veseli smo, da je OMV prisluhnil našim predlogom in sredstva preusmeril za pomoč otrokom, ki ostajajo doma. Da bodo vsaj na toplem. Bomo pa tako kot doslej  vse napore usmerili v to, da socialno šibkim otrokom in družinam nudimo vso potrebno pomoč in podporo v tem izjemno težkem obdobju,« je poudarila Ogulinova.

Morda vam bo všeč tudi...