SPAR Slovenija 100 otrokom napolnil šolske torbe z novimi potrebščinami

SPAR Slovenija je tudi letos pomagal osnovnošolcem iz socialno šibkejših okolij napolniti torbe s potrebščinami, ki jih bodo septembra potrebovali za vesel in samozavesten vstop v novo šolsko leto.

V minulem letu sta solidarnost in čut za sočloveka pridobila nov pomen, saj so se v luči težkih razmer številne družine in posamezniki soočili s pomanjkanjem. V želji, da bi osnovnošolcem iz manj spodbudnih okolij širom Slovenije olajšali prve šolske dni, so v podjetju SPAR Slovenija zbrali potrebščine in pripravili okoli 100 paketov, v katerih so otroke pričakale nove barvice, voščenke, flomastri, tempere, ravnila, svinčniki, radirke, zvezki, risalni bloki, šolske torbe ter drugi učni pripomočki. Uspešna predaja paketov s potrebščinami se je odvila 27. julija. Šolarji iz Ljubljane in okolice so se paketov že razveselili, družine iz preostalih koncev Slovenije pa bodo šolske potrebščine še prejele na dom.

Letos so stiske pred nakupom šolskih potrebščin še posebej opazne v družinah, ki so bile tako ali drugače prizadete v času veljavnih ukrepov proti širjenju koronavirusa. Za te predstavlja strošek šolskih potrebščin veliko breme, velik zalogaj so predvsem delovni zvezki in likovni material, zato smo podjetju SPAR Slovenija izjemno hvaležni za njihovo podporo.

Morda vam bo všeč tudi...