Počitniške dejavnosti 2021

Skrb za zdravje in dobrobit otrok ter zakonito ravnanje nas že ves čas vodijo pri organizaciji taborov, letovanj in drugih počitniških dejavnostih, kar nas med pandemijo COVID-19 še dodatno zavezuje k spoštovanju vseh ukrepov proti širjenju te bolezni.

Pandemija COVIDA-19 se je začela kot zdravstvena problematika in se hitro razširila na socialno področje našega življenja. Dotaknila se je vsakogar na različnih ravneh. Poglabljala se je ranljivost posameznikov in skupnosti, ter povečevala potrebo po najrazličnejši pomoči. Med drugim je pandemija pokazala, da se lahko vsakdo znajde v okoliščinah, ko potrebuje pomoč sočloveka, in da prav vsak lahko pomaga. Poudarila je velik pomen humanitarnosti, lokalnega znanja in razumevanja okoliščin za sposobnost ukrepanja in tudi za sprejemanje pomoči.

Med najranljivejšimi so otroci, ki jim kljub veliki odgovornosti in zahtevnim organizacijskim nalogam želimo omogočiti lepe izkušnje in sprostitev. Tudi s poletnimi počitniškimi  dogodivščinami.

Veseli smo, ker nam je uspelo, da je 2.080 otrok lahko tudi letos poleti v različnih krajih po Sloveniji in v tujini uživalo svoje pravice do zdravja, prijateljstva, igre, smeha, svobodnega izražanja in brezkrbnosti.  

Kot organizatorji letovanj smo odgovorno, skladno s predhodnimi dogovori s starši, zahtevami NIJZ in zakonskimi predpisi odgovorili na vse za zdravje ogrožujoče pojave.

Morda vam bo všeč tudi...