ZPM Ljubljana Moste-Polje je skupaj z medijsko hišo Pro plus za pomoč prizadetim v poplavah do zdaj zbrala več kot 850.000 EUR

ZPM Ljubljana Moste-Polje je skupaj z medijsko hišo Pro Plus za pomoč prizadetim v poplavah do zdaj zbrala več kot 850.000 EUR s prispevki fizičnih in pravnih oseb. Zbrana sredstva so na ZPM Ljubljana Moste-Polje začeli delit med pomoči potrebne, poudarjajo pa, da bo pomoč potrebna dlje časa, zato je vsak prispevek sila dragocen.

ZPM Ljubljana Moste-Polje samostojno izvaja vseslovenske humanitarne programe, med njimi tudi Verigo dobrih ljudi, ki ob medijski podpori Pro Plusa družinam v stiski nudi celostno podporo na več nivojih. Strokovni sodelavci Verige dobrih ljudi terenske obiske družin sicer opravljajo redno čez vse leto, saj omogočajo celovit vpogled v stanje družin. Že prve dni po poplavah si je razmere na terenu ogledala Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje: »Terenski obiski družin so v naših programih stalnica, zato ni bilo dvoma, da se nemudoma povežemo z lokalnimi skupnostmi na poplavljenih območjih in odidemo na teren, do ljudi.« Kljub temu, da je v svojem dolgoletnem humanitarnem delovanju videla že veliko neprimernih razmer in tragedij, pa so razmere presunile tudi njo in njene sodelavce.

Ogulinova poudarja, da bo pomoč zelo potrebna tudi, ko bodo zadeve vsaj delno sanirane. Prave stiske, v katerih so se znašli ljudje, ki so v prvi vrsti reševali svoja življenja in domovanja, se namreč šele začenjajo kazati. »Šok, grozo in žalost zdaj nadomeščata strah in obup, ljudje se počutijo nemočne, živijo v dvomih, ali bodo prejeli dovolj pomoči za ureditev življenja.« Na ZPM Ljubljana Moste-Polje bodo zbrana sredstva usmerili predvsem v ureditev življenja prizadetim družinam v poplavah. V prvi fazi je to zajemalo nudenje materialne pomoči v obliki prehranskih in higienskih paketov ter šolskih potrebščin za otroke. V drugi fazi bo pomoč usmerjena v nakup gospodinjskih aparatov, pohištva, energentov za ogrevanje v zimski sezoni, kritju osnovnih življenjskih stroškov in sanaciji objektov.

Na ZPM Ljubljana Moste-Polje opozarjajo tudi na otroke, ti ne smejo biti pozabljeni v stiskah staršev ob reševanju bivanjskih situacij. V ta namen bodo otroke razbremenjevali s prostočasnimi aktivnostmi in tabori med jesenskimi počitnicami, prav tako pa jim bodo nudili psihosocialno pomoč.

Če bi želeli podpreti Verigo dobrih ljudi, lahko to storite s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo VERIGA5 in VERIGA10 na 1919 ali pa svoj prispevek nakažete na:

Prejemnik: ZPM Ljubljana Moste-Polje, Proletarska cesta 1, 1000 LjubljanaTRR: SI56 3300 0000 1303 865 (Addiko Bank d.d.) BIC: HAABSI22 Koda namena: CHAR Namen: POMOČ PRIZADETIM V POPLAVAH Sklic: SI00 750

Morda vam bo všeč tudi...