5576 x hvala za namenitev dela dohodnine za donacije

Finančna uprava RS je objavila seznam prejemnikov namenitve dela dohodnine za donacije za leto 2022. Na ZPM Ljubljana Moste-Polje se želimo iskreno zahvaliti vsem donatorjem, ki ste nam namenili svoj del dohodnine.

Skupaj smo prejeli 255.262 EUR sredstev za leto 2022. Izjemno hvaležni smo za vaše zaupanje hkrati pa se zavedamo svoje odgovornosti tako do vas, donatorjev, kot tudi do naših varovancev, vključenih v program Botrstvo v Sloveniji in družin v stiski, ki so vključene v program Veriga dobrih ljudi. Zato bomo, tako kot z donacijami, tudi s prejetimi sredstvi dela dohodnine ravnali preudarno, odgovorno in predvsem transparentno.

Kako bomo sredstva porabili?

S sredstvi dohodnine bomo pokrili tudi stroške obratovanja in vzdrževanja Večgeneracijskega centra v Ljubljani in na Vrhniki, ter našega skladišča, v katerem trenutno najbolj potrebujemo šolske potrebščine. Sredstva bodo dobrodošla za nakup manjkajočih izdelkov v skladišču za nemoteno razdeljevanje prehranskih in higienskih paketov družinam.

Za počitniška domova, kjer z nami letujejo tudi socialno ogroženi otroci in otroci z zdravstvenim predlogom zdravnika, bomo s prejetimi sredstvi kupili nove postelje, vzglavnike, posteljnine, igrala in drugo potrebno opremo. Tako bodo letovanja zanje še bolj prijetna, zelo se že veselimo naslednjega leta in otroških nasmehov, ko bodo zagledali nova ležišča in osvežene prostore.

Vsako leto s sredstvi dohodnine krijemo tudi stroške zunanje finančne revizije in izobraževanj strokovnih sodelavcev in spremljevalcev otrok na taborih in letovanjih. Ta pripomorejo k še večji strokovnosti pri našem delu z otroki, mladostniki in družinami.

Ste vedeli, da lahko del dohodnine namenite skozi celo leto?

Del dohodnine za donacije lahko namenite poljubni organizaciji kadarkoli v letu in za vas to ne predstavlja nobenega stroška. Če izpolnete obrazec, pa gredo sredstva neposredno organizaciji, ki ste jo izbrali sami.

Več si lahko preberete na spletni strani: https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

Morda vam bo všeč tudi...