Poletni nogometni tabor v Ljubljani: Gradimo prihodnost skozi športno strast in solidarnost

Poletni nogometni tabor, ki je potekal od 21. do 25. avgusta 2023 v Ljubljani, je gostil približno 40 otrok, med katerimi je bila večina iz socialno ogroženih družin, ki so bile nedavno prizadete zaradi poplav.

Organizatorja tabora, FC Ingolstadt v sodelovanju s podjetjem Achtzig20 d.o.o. Ljubljana, sta združila moči, da bi otrokom omogočila nepozabno izkušnjo v svetu nogometa ter jim obenem pomagala premagovati težave, s katerimi se soočajo. Poleg izpopolnjevanja svojih nogometnih veščin, so otroci spoznali nove prijatelje in preživeli čas v aktivnem in pozitivnem okolju. Izredno pomembno je gibanje in telovadba, saj krepita otrokov telesni in gibalni razvoj, hkrati pa vplivata na osnovne motorične sposobnosti.

“Kljub visokim temperaturam so otroci opravili odlično delo in pokazali popolno predanost. To je bila odlična izkušnja ne le za otroke, temveč tudi za trenersko ekipo. V petih dneh smo trenirali veliko različnih stvari, kot so tehnika, koordinacija, zabijanje golov, in odigrali veliko tekem, seveda pa je bila za otroke vedno pomembna tudi zabava,” je ob koncu tabora povedal Dominik Herrmann, trener FC Ingolstadt 04.

Izredno veseli in hvaležni smo za uspešno izveden tabor. Posebno pa se zahvaljujemo FC Ingolstadt in Achtizig20 d.o.o. Ljubljana, ker sta omogočila, da so otroci uživali še zadnje počitniške dni.

Morda vam bo všeč tudi...