Z nami je počitnikovalo več kot 1900 otrok z vse Slovenije

Na ZPM Ljubljana Moste-Polje smo letos kljub omejitvam, povezanim s preprečevanjem okužb s COVID-19 ter ob upoštevanju preventivnih ukrepov po priporočilih NIJZ, uspeli izpeljati vse načrtovane počitniške aktivnosti. Otroci so odšli v Kranjsko Goro, Bohinj, Zambratijo in Debeli rtič. Aktivnosti pa so čez celo poletje potekale tudi v Ljubljani ter na treh lokacijah Večgeneracijskega centra Skupna točka.

V Vili Šumici v Kranjski Gori so potekale razgibane angleške počitnice, odvil pa se je tudi plesno-košarkarski tabor. Morske počitnice so otroci preživljali v našem počitniškem domu v Zambratiji, del pa tudi na Debelem rtiču. Še zadnjo izmeno, ki bi morala potekati v Zambratiji, smo zaradi uvedbe ukrepa obvezne karantene po vrnitvi iz Hrvaške prestavili na Debeli rtič. Otrokom in mladostnikom smo pripravili nepozabne programe, polne športnih aktivnosti in ustvarjalnih delavnic, skozi katere smo jim pomagali osvajati nova znanja in veščine ter spodbujali njihove talente.

Za otroke, ki so počitnice preživljali doma, smo pripravili pester dopoldanski program. Kopalno počitniško varstvo se je odvijalo na bazenu Kodeljevo, poletno počitniško varstvo ob subvenciji Mestne občine Ljubljana, je potekalo na OŠ Vide Pregarc, jahalno varstvo je potekalo na Hipodromu Ljubljana v Stožicah, potekalo pa je tudi počitniško varstvo z lokostrelstvom.

Zaradi posledic epidemije smo letos program Mladi in Evropa prilagodili in popotovanja izvedli znotraj meja naše čudovite države. Pripravili smo dva prava pravcata ‘road-tripa’. V prvem, ki smo ga poimenovali ‘Divji, divji zahod’, smo odkrivali skrivnostne jame in povodje notranjske, posebnosti Idrijskega in Tolminskega, pot nas je vodila ob Soči, kjer smo presedlali na vlak in se zapeljali po krasni progi do Bohinja, tam pa smo nadaljevali naše raziskovanje naravnih in kulturnih znamenitosti Slovenije. Na večdnevnem izletu ‘Vzhodno od raja’ pa smo odkrivali lepote Štajerske in Pomurja. Obiskali smo rudarsko mesto ob treh jezerih, od tam pa se odpravili v drugo največje slovensko mesto. Pot smo nadaljevali do prestolnice Pomurja in raziskovali Prekmurje in Prlekijo. Ob povratku pa smo spoznali še podzemlje Velenjskega premogovnika.

V sklopu počitniških aktivnosti se nam je pridružilo več kot 1900 otrok in mladostnikov z vseh koncev in krajev Slovenije, od tega smo jih skoraj 600 lahko vključili popolnoma brezplačno v sklopu naših humanitarnih programov.

Celo poletje pa so popolnoma brezplačne počitniške aktivnosti potekale tudi v Večgeneracijskem centru Skupna točka, in sicer na Zaloški, na Vrhniki in v Grosupljem.

Morda vam bo všeč tudi...