JUB-ovi zaposleni v Savudriji humanitarno prepleskali prostore otroškega letovišča Zambratija

Da bi bilo bivanje otrok v savudrijskem počitniškem domu Zambratija še prijetnejše, je 30 zaposlenih iz družbe JUB v petek, 14. aprila, poprijelo za valjčke in čopiče in z barvami JUPOL Classic humanitarno prepleskalo vse bivalne prostore v treh etažah letovišča v skupni površini cca. 800 kvadratnih metrov, kjer od maja do pozne jeseni počitnikujejo otroci iz socialno ogroženih družin.

Počitniški dom Zambratija v Savudriji, v katerem lahko hkrati letuje 130 otrok, deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in leži v objemu velikega zelenega parka, objekt pa je le minuto oddaljen od plaže in prijetnega morskega zaliva. V prvem in drugem nadstropju doma se nahaja skupno 15 sob s 4 do 11 ležišči ter pripadajoče sanitarije, v pritličju pa je še velika jedilnica, ki jo uporabljajo tudi kot večnamenski prostor za druženje, prireditve in razvedrilo mladih obiskovalcev letovišča.

Že v četrtek, 13. aprila, je s predpripravami v počitniškem domu začelo pet JUB-ovih mojstrov, ki so morali nekaj dotrajanih sten v prostorih, kjer se nabira vlaga, ustrezno prehodno obdelati, da so se osnovni premazi na stenskih površinah pred nanosom barve pravočasno tudi osušili. V ZPM Ljubljana Moste-Polje so bili pridnih rok izkušenih mojstrov in 25 prostovoljcev iz JUB-a, ki so se jim pridružili v petek, nadvse veseli, saj so jim pomagali uresničiti letošnje načrte za osvežitev vseh stenskih in stropnih površin, za katere morajo sicer poskrbeti pred začetkom vsake počitniške sezone.

Med predstavniki ZPM Ljubljana Moste-Polje, ki so pozorno spremljali potek del, sta bila tudi Krešo Pokrovac, oskrbnik počitniškega doma, ter Edi Rušnjak, hišnik in kuhar v eni osebi, ki po zaključku del nista skrivala navdušenja: ”V počitniškem domu Zambratija je v četrtek in petek potekala akcija z JUB-om in barvami JUPOL, v kateri smo osvežili stene v sobah otrok, ki v dom prihajajo že za letošnje prvomajske počitnice. V ZPM Ljubljana Moste-Polje se zato vsem sodelujočim, mojstrom in prostovoljcem iz JUB-a, ki so nam praktično v enem dnevu pomagali polepšati naše letovišče, toplo in od srca zahvaljujemo. Zdaj že komaj čakamo na 1. maj in poletje, ko bo tu spet zelo živahno, saj bo z nami spet polno zadovoljnih in sproščenih otrok.”

”Veseli smo, da bodo svetli prostori znova polepšali počitnice otrokom, ki tu letujejo, pa tudi tukajšnjim zaposlenim in koordinatorjem iz ZPM Ljubljana Moste-Polje, ki skrbijo za njihov razigran in brezskrbni oddih. Med pleskanjem prostorov je bilo med vsemi, ki smo sodelovali pri prenovi, čutiti veliko pozitivne energije in veliko dobre volje, z deli pa smo zaključili pozno popoldne,” je povedala mag. Jelka Slatinšek, direktorica tržnega komuniciranja in odnosov z javnostjo za skupino JUB, in dodala: ”Humanitarna akcija za počitniški dom Zambratija se je sicer začela že lani spomladi, ko smo v JUB-u skupaj z našimi zvestimi uporabniki zbirali lončke barv za prenovo tega otroškega letovišča,  letos pa smo uresničili še obljubo, da sami zavihamo rokave in osvežimo njihove prostore.”

Navdušenje nad svojimi sodelavci je izrazil tudi Bojan, izbrani vodja tega projekta iz JUB-a: ”Zelo veliko smo uspeli narediti, celo več, kot smo si prvotno zadali. Z angažiranostjo naših mojstrov in prostovoljcev sem izredno zadovoljen, zato izkoriščam to priložnost, da pohvalim celotno ekipo in tudi vsakega posebej, saj so opravili izjemno humanitarno delo.”   

Fotografije: Anže Petkovšek

Morda vam bo všeč tudi...